Egy nehéz nap éjszakája

nlc | 2001. Június 09.
Az EGY NEHÉZ NAP ÉJSZAKÁJA a Beatles legelsõ mozifilmje.
A Richard Lester rendezte filmklasszikust két Oscar-díjra is jelölték Alun Owen forgartókönyvéért és a zenei rendezõ, Sir George Martin munkájáért.

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock’n’roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek, és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját (Wilfried Brambell). Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

A Miramax Films most teljesen restaurált negatívval és digitálisan felújított hanganyaggal mutatja be újból a filmet.

Fekete-fehér, feliratos, angol, zenés vígjáték

Szereplők:

John ………………………..JOHN LENNON

Paul ………………….PAUL McCARTNEY

George………………GEORGE HARRISON

Ringo……………………….RINGO STARR

nagypapa………….WILFRID BRAMBELL

Exit mobile version