Ház a Kísértet-hegyen

nlc | 2001. Augusztus 06.
Egy világtól elzárt házban hat ember arra vállalkozik, hogy eltölt egy egész éjszakát. A jutalom egymillió dollár. A tét az életük. Bár ez csak késõbb derül ki. Egy kis nyári borzongás a meleg nap után.

Hosszú éjszaka elébe néz az öt idegen, mikor – vállalkozó szellemüket próbára téve – vállalják, hogy a több évtizede bezárt Vannacutt intézet falai között hajnalig kitartanak, túlélik az átlagosnak feltüntetett estét – a fejenkénti egymillió dolláros nyeremény reményében. Az eseményre Evelynnek – az elkényeztetett feleségnek – kissé furcsa, de teljesíthető születésnapi kívánsága miatt kerül sor, aki az elhagyatott pszichiátriai intézetet szemelte ki ünnepsége helyszínéül.

Multimilliárdos, gondoskodó férje, Steve Price, mindent megtesz a jó szórakozás érdekében, így játékkal ötvözi a születésnapi összejövetelt. Csapdákat és elrettentő eszközöket szerel fel az épület minden zegzugában, amolyan vendégűző szerelvényeket, hogy a kvintett még hajnal előtt megfutamodjék.

A férj zseniális tervei azonban hamarosan eltörpülnek a ház rejtette adottságok mellett. Felelevenedik a pszichiátriai intézet múltja, Dr. Vannacutt ténykedései, és mindaz, amiről a világ eddig nem tudhatott, a tanúk pedig nem beszélhettek, Vannacutt perverz kísérleteinek ugyanis nincsenek élő tanúi. De a szellemek talán megszólalnak…

A kísértetfilmek és horrorok legjobb hagyományai kelnek új életre ebben a filmben: hat ember összezárva, egymásban sem bízva. A filmet minőségi szereplőgárdája teszi még izgalmasabbá.

Rendezte: William Malone

Szereplők: Geoffrey Rush, Famke Janssen, Peter Gallagher

Exit mobile version