Korcs szerelmek

nlc | 2002. Február 07.
Mexikóváros, halálos autóbaleset. Három élet fut össze, felfedve az emberi természet kutyábbik oldalát. A filmet tavaly Golden Globera is jelölték.

A tinédzser Octavio elhatározza, hogy megszökik bátyja feleségével, Susanával. Ehhez a pénzt gyilkos kutyájával, Cofival fogja előteremteni, mégpedig úgy, hogy az állatot kutyaviadalokon indítja.





Közben a 42 éves Daniel elhagyja feleségét és lányait, hogy a gyönyörű modellhez, Valériához költözhessen. Épp új életük kezdetét ünnepelnék, amikor a sors közbeszól: Valéria a végzetes balesetben nyomorékká válik.

Mit tehet egy férfi, ha boldogsága tetőfokán az egész élete egy szempillantás alatt megváltozik?

Miközben Daniel és Valeria a saját poklukat járják, Valeria csöpp kutyája, Richi a lakás parkettája alá szorul: tökéletes metafora a kiábrándulás és kétségbeesés következményeit bátran vállaló szerelmi történethez.





Utoljára El Chivo (“a kecske”) érkezik a baleset helyszínére; a börtönviselt, ex-kommunista gerillaharcos mélységesen kiábrándult az életből és bérgyilkosként keresi a kenyerét. Ő talál rá az agonizáló Cofira – Octavio kutyájára – akit hazavisz és meggyógyít. Paradox módon éppen ez a találkozás készteti arra, hogy megbékéljen saját magával és fájdalmas múltjával…


A Golden Globe-ra és Oscarra is jelölt mexikói film számos nemzetközi díjat nyert, melyek közül a legjelentősebbek:

-Kritikusok Hetének nagydíja – Cannes, 2000
-Legjobb film, Legjobb színész (Emilio Echevarria és Gael Garcia Bernal), Közönségdíj – Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál, 2000
-Közönségdíj – Los Angelesi Nemzetközi Filmfesztivál, 2000
-Nagydíj, Legjobb rendezés díja
–Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál, 2000
Exit mobile version