Kagylós spagetti

jancsi bá | 2002. Február 12.
Titkos kedvcsinálásra, érzéki kedv csiholására nincs is jobb, mint ez a kagylós spagetti. Külön elõnye, hogy elkészítése nem változtat izzadt homlokú, fáradt háziasszonnyá.





Hozzávalók

• 500 g spagetti
• 400 g fagyasztott kagyló
• 1 dl olaj
• 2 halászlékocka
• 100 g vöröshagyma
• 300 g sárgarépa
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 csomó petrezselyem
• 1 db citrom
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az anyagokat megtisztítjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk, a vöröshagymát és a sárgarépát kézi mixerrel (ha nincs, sima húsdarálón) finomra vágjuk, ledaráljuk. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, majd a zöldséget, és pár percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral, és ugyanannyi vízzel, beletesszük a halászlékockát és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a még fagyott állapotban lévő kagylót, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és beleszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. Az ismételt felforrás után 8-10 percig főzzük.

Amennyiben a leve túl híg lenne, két deka fagyos vajat dolgozzunk össze két deka liszttel, és apró golyók formájában adjuk a párolóléhez, amely besűríti. Amíg a kagyló fő, megfőzzük a makarónit, leöblítjük, forró olajban felforrósítjuk. A megpárolódott zöldséges kagylót összekeverjük a makarónival, és forrón tálaljuk. Ízletességét fokozhatjuk, ha tetejét reszelt sajttal megszórjuk és pár percre forró sütőbe vagy grillbe tesszük. Jól lehűtött száraz pezsgő illik hozzá.

Exit mobile version