Alta Valtellina

nlc | 2002. Február 15.
Az 1200-3400 méteren fekvõ Alta Valtellina csodálatos hegyi környezetbe illeszkedik bele. Ez a hó királynõje ahol az év 12 hónapjában van síelésre lehetõség.

Terület





Novembertől májusig Livigno, Bormio, S. Caterina Valfurva és Oga – Isolaccia pályáin, míg májustól novemberig Passo dello Stelvio pályáin suhanhatnak az erre vágyók. Itt található az Alpok egyik legfontosabb pályarendszere, a különböző községekben igen változatos pályákkal, melyek (a Passo Stelvio kivételével) elérhetőek az ingyenes síbusszal, így minden pályának kipróbálhatjuk saját jellegzetességeit.





Bormioban találhatóak az Alpok leghosszabb pályái, melyek elérik a 8 km-es távot is. S.Caterina Valfurvában a pályák technikásabbak, melyek meseszép környezetbe illeszkednek bele. Oga – Isolaccia pályáit 2000-ben kibővítették, ez a pályaredszer tökéletes családoknak.

Livigno, a legkiterjdtebb rendszer, mely a legkülönbözőbb pályákkal rendelkezik. Találhatsz itt állandó pályákat snowboardozók részére is.

Szállások:





Alta Valtellina igen változatos képet mutat a szállások terén is, találhatunk itt szállodákat 1-4 csillagosig, számtalan apartmanházat és magánszállást, melyek sok apartmant kínálnak minden igénynek megfelelően. Nemzetközi szinten Livigno a legkeresettebb község a környéken, ebből adódóan a legdrágább is, míg Valdidentroban, Isolaccia, Premadio, Semogo, Valfurva vagy S.Antonio falvakban a szállások kedvezőbb áron nyújtanak magas minőséget.

Ne feledd, hogy mivel Livigno vámmentes övezetbe tartozik, érdemes lehet itt vásárolni, mivel például az üzemenyagok feleannyiért kaphatóak mint az ország többi részén.


Pályák:





Alta Valtellina kb. 200 kilométernyi pályát foglal magába, melyek minden síelő igényeit kielégítik, kisgyermekes családoktól kezdve a gyakorlottabb, technikásabb pályákat keresőkig, vagy a carving ill. a snowboard szerelmeseinek is.

A síterületek a következőek:
• Bormio, 1.225 – 3.000 m
• S.Caterina Valfurva 1.700 – 2.700 m
• Oga-Isolaccia, 1.350 – 2.550 m
• Livigno, 1.800 – 2.900 m
• Passo Stelvio (nyáron), 2.700 – 3.400 m.

Alta Valtellinában sífutó pályákat is találhatunk, összesen 100 kilométeres hosszúságban. Külön említendő S.Caterina Valfurva sífutópályája, mely csodálatos érintetlen környezeten halad keresztül.
Exit mobile version