Az ember, aki ott se volt

nlc | 2002. Március 30.
A 2001. évi Cannes-i fesztiválon Joel Coen a legjobb rendezés díját kapta megosztva ezért a filmért. A fekete-fehér mozi nem okoz csalódást a rendezõ (Fargo, A nagy Lebowski) rajongóinak.




Santa Rosa Észak-California, 1949 nyara. Ed Crane a kisváros borbélyüzletében dolgozik sógorával, Frankkel együtt. Egy utazó ügynöktől befektetési ajánlatot kap. Felesége, Doris, a helyi áruház könyvelője és Ed gyanítja, hogy az asszonynak viszonya van a főnökével, Dave-vel. Ed amúgy is elégedetlen az életével, így felesége hűtlensége ürügyül szolgál arra, hogy névtelen levélben megzsarolja Dave-et. A férfi kifizeti a kért összeget, Ed pedig befekteti a pénzt. Később Dave az ügynöktől megtudja, hogy ki a zsaroló, megöli az ügynököt, rátámad Edre, aki viszont önvédelemből leszúrja Dave-et. A gyilkossággal Dorist vádolja a rendőrség, és letartóztatják a nőt.





Frank neves ügyvédet bíz meg húga védelmével, Doris viszont, miután megtudja az igazságot, felakasztja magát. Frank súlyos autóbalesetet szenved, és miután felépül, letartóztatják az ügynök meggyilkolásának vádjával. Edet bűnösnek találják, és halálra ítélik.

Főszereplők: Billy Bob Thornton, Frances McDormand, James Gandolfini
Exit mobile version