A nap menüje (04. 19.)

nlc | 2002. Április 19.
Mai menünk elsõ fogása csirkebecsinált leves, másodiknak sonkás zöldségtortát ajánlunk.

Csirkebecsinált

Hozzávalók:


  • 1 db csirke (1 kg)
  • 1 csomó leveszöldség (zellerlevéllel)
  • 1000 g gomba
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 20 g liszt
  • 30 g só
  • 1 g fűszerpaprika
  • 1 gőrölt bors

    Elkészítése

    A csirkét (esetleg csirkeaprólékot) előkészítjük, jól megmossuk. A sárga- és fehérrépát, karalábét karikára, illetve apró kockákra vágjuk, s olajban megpároljuk, majd beletesszük a csirkedarabokat is és együtt pároljuk. Utána rászórjuk a lisztet, és azzal kissé pirítjuk, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet és kevés pirospaprikát. Ha néhányszor már megforgattuk, hideg vízzel felöntjük, megsózzuk, és kevés őrölt borsot adunk hozzá. Készre főzzük. A leveshez készíthetünk vajasgaluskát is.


    Sonkás zöldségtorta

    Hozzávalók








  •    
    1/2 fej kelkáposzta
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 2 zsenge petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 300 g gépsonka
  • 4 dl joghurt
  • 50 g reszelt sajt
  • 4 tojás
  • vaj

  • ételízesítő
  • köménymag
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • paradicsom a díszítéshez

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, és kevés sóval átgyúrjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A sonkaszeleteket kockára vágjuk. A joghurtot a tojásokkal, reszelt sajttal kikeverjük, sóval, ételízesítővel, csipet őrölt köménnyel és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Egy jénait vagy kisebb méretű pattintós oldalú tortaformát jól kikenünk vajjal, belerakjuk a kicsavart káposzta felét, közben tojásos joghurtot kanalazunk közé. Rátesszük a többi zöldséget, a sonkát, és tojásos joghurttal meglocsoljuk a rétegeket. Betakarjuk a káposzta másik felével, közé szintén joghurt kerül. Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 35 percig sütjük. Tálaláskor kivesszük a formából, és paradicsomrózsával díszítjük.
  • Exit mobile version