Sid Vicious (Sex Pistols)

nlc | 2002. Május 10.
Ha bárkit megkérünk arra, hogy mondjon egy Sex Pistols tagot vagy egyáltalán egy punkot, szinte biztos, hogy Sid Vicious neve ugrik be neki.




Ő volt az, aki egy személyben megtestesítette a stílust: anarchia, erőszak, nihilizmus, kicsapongások, nemtörődömség, és folytathatnánk. Vicious végzete a kezdetektől látható volt, viselkedése öngyilkos volt. 1957-ben Londonban született. Itt kapta nevét 1975-ben, ahol összebarátkozott John Lydonnal, aki egy látszólag aranyos hörcsögről nevezte el barátját. Mikor Lydon csatlakozott a Pistolshoz, mint Johnny Rotten, Vicious lett az együttes leghűbb követője. A pogozás feltalálását is neki tulajdonítják. 1977-ben végül bekerült az együttesbe, mint basszusgitáros, bár még soha nem játszott.





Rotten megtanította, és immár ő is egy Sex Pistol volt. A felvételekhez azonban túl részegen jelent meg, így az együttes erre az időre visszavette Matlockot, a volt basszistát. Vicious egy hölgynek köszönhetően a heroint is közelebbről megismerte, és annak is a rabjává vált. Egy botrányokkal fűszerezett év után egy szállodában arra ébredt, hogy barátnője, Nancy Spungen holtan fekszik mellette. Tudta, hogy ő volt a tettes, bár nem emlékezett rá. Öngyilkosságot is megpróbált elkövetni, de nem sikerült.

Miután 1979-ben szabadlábra helyezték, anyjától (aki szintén drogozott) szerzett egy kis heroint, de túllőtte magát és a következő nap holtan találták. Csak 21 éves volt.
Exit mobile version