A hálószobában

nlc | 2002. Május 11.
Kezdetben minden csodálatosnak tûnik. Frank elsõ egyetemi éve után hazautazik szüleihez a nyári szünetre. Egy váratlan fordulat azonban mindent felforgat, és alapjaiban megváltoztatja szülei békésnek és boldognak hitt házasságát is.





A Hálószobában váratlan kritikai és közönségiker volt az egész világon. Öt Oscar-díjra jelölték: a legjobb film, a legjobb férfi és női színész, a legjobb női mellékszereplő és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában! Azt szinte valamennyien tudjuk, hogy a szerelem életünk egyik legfontosabb mozgatója, ám kevesen vannak tisztában vele, mire is képesek a szerelemért, illetve hogy egy esetleges válsághelyzetre miképp reagálnának. Az önzés vagy a szeretet kerekedik-e felül a válságpillanatokban? Alávetjük magunkat a mindent elsöprő érzelemnek, vagy erőszakot teszünk magunkon?

Todd Field számos fesztiválon sikert aratott A HÁLÓSZOBÁBAN című filmje ezeket a dilemmákat járja körül. Matt Fowler doktor (Tom Wilkinson) és énektanár felesége, Ruth (Sissy Spacek) egy tengerparti kisvárosban élnek boldogan és kiegyensúlyozottan. Szemük fénye, a főiskolás Frank (Nick Stahl) hazautazik a nyári szünetre, és elszegődik a kikötő rákhalászaihoz, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Frank szerelmi viszonyba keveredik egy szép fiatalasszonnyal (Marisa Tomei), aki egyedül neveli két gyermekét. A szülők természetesen nem nézik jó szemmel, hogy fiuk egy válófélben lévő nő mellett készül lehorgonyozni, de akkora veszélyt nem sejtenek, mint amekkora valójában fenyegeti őket… Ahogy a röpke nyár elsuhanni készül, egy váratlan fordulat mindent felforgat, és alapjaiban rengeti meg boldognak vélt házasságukat.

Exit mobile version