A nap menüje (08. 28.)

nlc | 2002. Augusztus 28.
Mai ajánlatunk zellerleves, fõételnek milánói borjúbordát ajánlunk.

Zellerleves

Hozzávalók


  • 200 g zeller
  • 100 g burgonya
  • 30 g liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 g őrölt bors
  • 20 g fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A megtisztított zellert és burgonyát apró kockákra vágjuk, forró zsírban, kevés vízzel puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd kevés pirospaprikát és őrölt borsot teszünk bele. Néhányszor megforgatjuk, felengedjük, s tejföllel dúsítjuk.


    Borjúborda milánói módra


    Hozzávalók


    • 600 g borjúkaraj (8 szelet borjúborda)
    • 60 g liszt
    • 2 db tojás
    • 150 g zsemlemorzsa
    • 80 g reszelt kemény sajt (legjobb erre a  célra a parmezán)
    • 1 db citrom
    • só
    • 1/2 l olaj a sütéshez


    Elkészítése

    A szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az inas részeket bevagdossuk. A tojásokat egy mélytányérba felütjük, felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát – amelybe előzőleg a reszelt sajtot belekevertük – külön lapos tányérba tesszük. Az előkészített hússzeleteket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A bundázott szeleteket forró olajban megsütjük, az olajból kivéve lecsepegtetjük. Körete a milánói módra készült makaróni vagy spagetti.


    Milánói makaróni (spagetti)


    Hozzávalók



  • 400 g makaróni
  • 10 g vaj
  • 50 g vöröshagyma
  • 150 g gomba
  • 100 g sonka
  • 200 g paradicsompüré
  • 80 g reszelt sajt
  • só, őrölt bors


    Elkészítése


    A megtisztított vöröshagymát finomra, a megmosott gombát és a sonkát metéltre vágjuk. A makarónit forró sós vízben feltesszük főni. Amíg a makaróni fő, az olvasztott vajban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát, összekeverjük és a paradicsompürét rátéve sózzuk, borsozzuk és együtt lepirítjuk. A megfőtt – figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a makarónit – makarónit és a sajt egyik felét rászórva összekeverjük.
    Tálaláskor a tál egyik oldalára felhalmozzuk a makarónit, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, mellérakjuk a kisütött szeleteket, amelyekre egy-egy szelet hámozott citromszeletet tegyünk.
  • Exit mobile version