Evita

nlc | 2002. Október 01.
A film bemutatásásnak évében 1997-ben, az Evita rögtön három Arany Glóbusz Díjat söpört be. A Madonna és Antonio Banderas fõszereplésével készült film most DVD-n is megjelent!




1952 – Eva Perón halálának éve. Argentína gyászol. Argentína népét mélyen megrendítette Eva Perón tragikus sorsa. A mindenre elszánt Evita üstökösként emelkedett országa legbefolyásosabb emberei közé. Hatalmát arra használta, hogy támogassa és védelmezze az arra rászorulókat. Néhány év leforgása alatt egész nemzete sorsát megváltoztatta.





A történetmondó Ché (ANTONIO BANDERAS) elbeszélésén keresztül ismerjük meg Eva Perón – született Eva Duarte – sorsát. Eva egy poros kisvárosban egy nincstelen földmuves törvénytelen gyermekeként látja meg a napvilágot. 1926-ban a hétéves Eva sorsa drámai fordulatot vesz: ot és családját kiutasítják apja temetésérol.

A tizenéves Eva Duarte (MADONNA) találkozik egy népszeru tangóénekessel, Agustin Magaldival (JIMMY NAIL), és irány a nagyváros: Buenos Aires. Eva ígéretes rádió- és filmszínésszé küzdi fel magát, és fokozatosan beférkozik Buenos Aires felso tízezrének befolyásos társaságaiba.





Azonban egyesek nem nézik jó szemmel, hogy Eva nevét Juan Perónéval (JONATHAN PRYCE) együtt kezdik emlegetni. Kapcsolatukat kezdettol fogva ellenzik az uralkodó osztály és a katonai junta tagjai. Perónt letartóztatják, minek után felkelés robban ki 1945. október 7-én.

Evita és Juan esküvoje után Perónt elnökké választják. Eva is beleveti magát a politikába. A perónizmus követőjeként európai Szivárvány körútján terjeszti a demokráciáról vallott sajátos nézeteit.





Az Extrák között található egy a kulisszák mögötti világot bemutató kisfilm, az „Így készült”-dokumentumfilm, Madonna portré, a Madonnával Budapesten készült exkluzív interjú, a stáb többi tagjával és a stábbal készült beszélgetés, egy videoklip és természetesen az eredeti mozielőzetes.
Exit mobile version