Hogy jutok oda?

Knopp Artúr | 2002. Október 11.
Ha eldöntötted, hogy Kenya lesz a következõ úti cél, hogy a magyar téli fagyból kiolvadj, és a depresszív sötét égbolt helyett az afrikai felhõket bámuld, akkor indulás!






Jomo Kenyatta reptér
Nairobi reptere a Jomo Kenyatta nemzetközi reptér, ahova számos légitársaság indít gépeket, a legnagyobb eséllyel ide csíphetsz meg kedvező árú charter-járatokat. A reptéri illeték kb. 5 ezer forint. Nairobi mellett Mombasába is találunk rendszeres utakat.

Kenyának 250 reptere van, melyek minősége azonban meglehetősen széles skálán mozog. Helyi közlekedésre viszont kiválóan alkalmasak, viszonylag nem drágák és biztonságosak. A legtávolabbi ürgelyukba is eljuthatsz, még Lamuba is.







kenyai vasútállomás
A kenyai vasút is népszerű közlekedési eszköz, bár a folyómunkálatok, és az állatok miatt a minősége nagyon leromlott. A vonatok általában követik a menetrendet, és lényegesen biztonságosabbak, mint a busz vagy a minibusz.

Az utóbbiakból is vannak menetrendszerinti járatok, s a szélrózsa minden irányába indulnak. Nemkülönben a megosztott taxik, és a normál privát taxik.







kenyai közlekedés
A bicikli kedvelt helyi közlekedési eszköz, a városok közti távolságok és a kaotikus forgalom miatt.

A bérelt autó elég drága, de szabad mozgást tesz lehetővé, emellett vannak távoli helyek, ahova csak autóval juthatsz el. Az utak általában jó kondíciónak örvendenek.
Exit mobile version