Bryan Adams

nlc | 2002. November 05.
Bryan Guy Adams 1959-ben született a kanadai Kingstonban. Adams a 80-as és a 90-es évek legsikeresebb kanadai rockerévé vált.




Karrierje 1978-ban kezdődött, amikor Jim Vallance-szal, a Prism volt tagjával dalokat kezdett írni. 1979-ben leszerződött az A&M Recordshoz, ahol megjelentette első albumát, s arról első kislemezét, a Let Me Take You Dancing-et. Nagy sikert azonban csak 3., Cuts Like a Knife című albuma hozott, amely az USA-ban platinalemez státuszt ért el. A róla kimásolt Straight from the Heart a TOP 10-ig jutott. Negyedik albuma már az eladási listák élét is megjárta, köszönhetően a rajta található Run to You-nak.





1985-ben a Heaven lett első az amerikai listán, de a bulvárlapokba a kislemez egy másik dalával kerül, méghozzá a Diana-val került. Ebben a (néhai) angol hercegnő előtt tiszteleg. A Summer of 69 után egy duett jött Tina Turnerrel, It’s Only Love címmel. Időközben több jótékonysági rendezvényen is részt vett. Eddigi legnagyobb sikerét a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film hozta, ehhez szállította az (Everything I Do) I Do It for You című slágert, ami az angol slágerlista élén 16 hétig volt, 2 hét híján a leghosszabb ideig, amit egy dal az első helyen töltött. Több újabb sikeres nóta után 1993-ban Stinggel és Rod Stewarttal közösen énekelték az All for Love-ot. A következő évben ő volt az első nyugati rocker, aki meglátogatta Vietnámot a háború óta. Legutoljára 1998-ban hallatott magáról, amikor Mel C oldalán a When You’re Gone-t kiadta.
Exit mobile version