Minestraleves
Hozzávalók
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra, a vöröshagymát finomra, a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát 2-3 percig hevítjük, belepirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és paradicsompürét. Összekeverjük, kissé együtt pirítjuk, fűszerezzük és lassú tűzön pároljuk. Időnként a kockából elkészített húsléből merünk rá. Ha a zöldség félig megpuhult, felöntjük a többi húslével, beletesszük a rizst és az összetördelt spagettit, készre főzzük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Zöldséges máj hirtelen sütve
Hozzávalók:
Kattints a képre!
• 60 dkg sertésmáj
• 25 dkg zöldborsó
• 2-3 színes zöldpaprika
• kb. 10 dkg étkezési keményítő
• 4 evőkanál olaj
• 1 teáskanál őrölt gyömbér
• 2 teáskanál szójamártás
Elkészítés:
A borsót enyhén sózott vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük. (Aki szereti, a zsenge hüvelyes zöldborsót, héjával együtt is készítheti.) A megmosott májat csíkokra vágjuk, és étkezési keményítőbe forgatjuk. Egy mélyebb serpenyőt vagy wokot felforrósítunk, és beleöntjük az olajat. Amikor az olaj füstölésig hevül, belerakjuk az étkezési keményítőbe forgatott májat, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk. Közben szójamártással és gyömbérrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a megfőzött zöldborsót és a kis darabokra összevágott színes paprikákat. Három-négy percig kevergetve együtt pirítjuk, és rizzsel körítve forrón tálaljuk.
Jó tanács:
A borsó főzőlevét ne öntsük ki, felhasználhatjuk például zöldségleves készítéséhez, vagy zöldséges mártások felengedéséhez, illetve húsok, rakott ételek párolásához.