A nap menüje (01. 15.)

nlc | 2003. Január 15.
Mai, egészséges és kímélõ menüajánlatunk tõkehalfilé sajttal, és gyümölcssaláta.

Tőkehalfilé sajttal





Hozzávalók

• 800 g tőkehalfilé
• 40 g vöröshagyma
• 50 g vaj
• 80 g szeletelt sajt
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 1/2 tubus szardellapaszta
• 100 g paradicsom
• 1 citrom leve és reszelt héja
• só, fűszerpaprika


Elkészítése

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk, és az egészet állni hagyjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket, és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.



Gyömölcssaláta





Hozzávalók


• 150 g alma
• 150 g körte
• 150 g őszibarack
• 150 g cseresznyebefőtt
• 150 g szőlő
• 25 g porcukor
• 1 dl triple sec
• 25 g mandula vagy dió
• 1 db citrom


Elkészítése

Az almát, a körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát bedörzsöljük citrommal, majd vékony szeletekre vágjuk. A cseresznyét kimagozzuk, a szőlőt leszemezzük. A szeletelt anyagokat, a szőlőszemeket, a cseresznyét megfelelő nagyságú üvegtálba rakjuk, megszórjuk porcukorral, ráöntünk cseresznyekompót-levéből, majd a triple secet, és egy fél citrom szűrt levét. Óvatosan összekeverjük, és jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk vágott mandulával, vagy dióval.

Exit mobile version