Én, a kém

nlc | 2003. Január 28.
Alex Scott különleges ügynök (Owen Wilson) és Kelly Robinson középsúlyú ökölvívó világbajnok (Eddie Murphy) botcsinálta ügynökpárosa az Egyesült Államok legkorszerûbb felderítõgépének visszaszerzésére kap megbízást.

A Switchblade prototípusát Arnold Gundars, a hírhedt fegyverkereskedő kaparintotta meg, és egy olyan terroristának készül továbbadni, aki atomtöltettel rendelkezik. A szupergép visszaszerzésére tett korábbi kísérletek csúfos kudarcot vallottak, ezért az elnök megkéri Robinsont, hogy civilként segítse Scott ügynököt a gép felkutatásában, mielőtt a Switchblade a terroristák kezében rettenetes tömegpusztító fegyverré válna.

Scottnak azért van szüksége Robinsonra, hogy bejusson Gundars budapesti főhadiszállására. Gundars szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni a veretlen Robinson és a regnáló Európa-bajnok között. Az igazi meccs azonban a szorítón kívül zajlik a pimaszul beképzelt Robinson és a nyakas Scott között. A K.O. szerencsére elmarad, sőt a veszélyek összehozzák a két férfit: Scott a legkorszerűbb kémeszközök használatára okítja a bunyóst, Robinson pedig a csábítás művészetébe vezeti be a félszeg ügynököt, akinek sikerül is meghódítja Rachelt, a gyönyörű kémlányt. Lazításra azonban nincs idő, mert a Switchblade gyilkos terhével már felszállni készül, és a két barát őrült versenyfutásba kezd az idővel, hogy közbelépjen, mielőtt a gép elindul a halálos küldetésre…

Exit mobile version