Brandon Lee

nlc | 2003. Február 01.
A néhai Brandon Lee 1965-ben született Oaklandban. Ahogy megtanult járni, apja, Bruce Lee, elkezdte tanítani neki a harcmûvészeteket.




Nyolcéves korában édesapja elhunyt, ezután családjával Los Angelesbe költöztek. Anyja normális életet akart neki és húgának biztosítani, de Brandon már kis korától kezdve színész akart lenni.
A középiskola után az Emerson Főiskolán vett további órákat színjátszásból, és abban reménykedett, hogy akkora szenvedéllyel fog játszani, mint apja. Ezt követően Eric Morris American New Theater-jéhez csatlakozott, ahol a Full Fed Beast előadásában közremüködött.





1986-ban állt először a kamerák elé a Kung Fu: A film című tévéfilmben. Brandont zavarta, hogy ázsiai színészek nem nagyon kapnak szerepeket az amerikai filmekben – első filmjéhez is Hong Kongba kellett repülnie. Itt forgatták le a Legacy of Rage-et, az ő főszereplésével, 1988-ban. 1990-ban debütált végre Hollywoodban a Leszámolás Kis-Tokióban című filmmel, ezt pedig a Mint a tűz követte, amiben ő koreografálta a verekedős jeleneteket. 1993-ban kezdték el forgatni a Hollót, aminek forgatásán március 31-én végzetes baleset történt: egy pisztoly nem úgy sült el, ahogy kellett volna, és a töltény Brandon hasába fúródott, akinek életét már nem tudták megmenteni.
Exit mobile version