A nap menüje (04. 02.)

nlc | 2003. Április 02.
Mai ajánlatunk sonkás kocka, könnyû és egészséges desszertként pedig alma-narancs saláta.

 






Kattints a képre!
Sonkás kocka

Hozzávalók

• 100 g zsír
• 2 dl tejföl
• 4 db tojás
• 300 g füstölt sonka
• 50 g zsemlemorzsa
• őrölt bors, só
• 300 g nagykocka tészta



Elkészítése

A kockatésztát forró sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a zsírral és a tejföllel kikeverjük, sózzuk (enyhén), borsozzuk, hozzáadjuk a főtt tésztát, a sonkavagdalékot, összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztás masszához keverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, és az összekevert sonkás tésztát beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőbe téve lassan aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk. Valamilyen salátát adjunk hozzá. 






Alma-narancs saláta

Hozzávalók

• 300 g alma
• 300 g narancs
• 40 g dióbél
• 60 g citrom
• 50 g méz
• 0,3 dl Cointreau vagy narancslikőr
• 0,5 dl tejszín


Elkészítése

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Helyezzük tálba, és azonnal locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A narancs héját eltávolítjuk, gerezdekre bontjuk, a hártyát lehúzzuk, és félbevágjuk. A diót durvára vágjuk vagy törjük. A likőrt a tejszínnel és a mézzel jól összekeverjük és az összevágott anyagokkal lazán összekeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.
Exit mobile version