Queen Latifah – Több a sokknál

nlc | 2003. Április 11.
Queen Latifah az ellentétek embere. Nagy szájáról és szókimondásáról ismert, mégis maga választotta vezetéknevét, mely arabul azt jelenti finom vagy érzékeny.




Letartóztatták már tiltott fegyverviselésért és kábítószer-birtoklásért, de ki sem teszi otthonról a lábát a bibliája nélkül.
És végül, de nem utolsósorban: nagy szegénységből nagyon gazdag lett.

Az apja rendőrtiszt, anyja tanárnő; a Több a sokknál (Bringing Down the House, hazai bemutató: június 5.) című vígjátékban való szerepéért, melyben egy rendezett életet élő jogász (Steve Martin) mindennapjait forgatja fel, egymillió dollárt kapott. A vígjáték azonban váratlan és elsöprő sikert aratott, három hétig uralta az USA mozis toplistájának első helyét és máris több mint 100 millió dollár bevételt hozott. Így aztán a Több a sokknál producerei, a Disney Stúdió vezetői máris megtízszerezték a tétet: Queen Latifah 10 millió dollárt kap a következő vígjátékért, amit a stúdiónál készít.

Persze abban is nagyszájú, megállíthatatlan, a lelke mélyén mégis jóságos figurát kell majd megformálnia: csak nem szökött fegyencet, hanem egy szépségszalon tulajdonosát.
Exit mobile version