Humorhozam

nlc | 2003. Május 28.
A Komédium Színház az elmúlt év õszén "közbeszerzési pályázatot" hirdetett a magyar kabaré centenáriuma alkalmából. A pályázóknak tárgyilagos elbírálást, szakmai segítséget, illetve egyszeri fellépési, elõadási lehetõséget ígért a pályázatot kiíró Komédium Színház.

A világhálót is megmozgató, szerény költségvetésű kampány nem várt sikert aratott.

A közel kétszáz érdeklődő közül 137 pályázó munkáját, illetve jelentkezését fogadta el a színház. Az ország valamennyi részéről érkeztek művek, jelentkezett egy, a felvidéken tevékenykedő színházi szakember, jöttek teljesen kezdő, ám őstehetségű csíkszeredai fiatalok, még Hollandiából is regisztráltak pályázatot. A három kategóriában (szerző, szerző-előadó, előadó) jelentkezők között akadtak nyugdíjasklubok, amatőr és profi színészek, hagyományos előadók, parodisták, írók és előadók – felvonultatva a műfajban rejlő szinte valamennyi lehetőségét.





Trunkó Barnabás, a produkció művészeti igazgatója, Enyedi Nagy Mihály, médiaszakértő, Radó Gyula, a Komédium Színház művészeti igazgatója, továbbá Zentai György, producer közel hétszáz kézirat-oldal, több mint tíz óra időtartamú video-audio anyag áttekintése után úgy döntött, hogy néhány kivételtől eltekintve valamennyi pályázatnak színteret ad a Komédium Színház falai között.

Május utolsó és június első napjai tehát a humor jegyében zajlanak a színházban. Radó Gyula, a rendező és Enyedi Nagy Mihály végül is három előadássá tömörítette a pályázók műveit. Az esték afféle szűk körű, családi összejövetelnek minősülnek azáltal, hogy a szerzőknek, előadóknak lehetőségük lesz barátaikkal, családtagjaikkal megosztani nyilvános szereplésük ünnepét, míg a produkciót létrehozó team a szakma reprezentánsainak meghívásán serénykedik.
Exit mobile version