Egész nyáron mûködik a Futószervíz

nlc | 2003. Július 01.
Idén Budapest négy pontján, hetente két alkalommal várják az egyik sportszergyártó cég által szervezett Futószervíz edzõi a futást kedvelõket. Helyszínenként egy-egy edzõpáros tanácsadással és egyéni edzéstervvel segíti a kezdõket, a kocogókat, és a már gyakorlottakat.

A résztvevőknek bemutatják és megtanítják a helyes bemelegítő és futótechnikát, valamint segítséget nyújtanak a helyes öltözködésben, a megfelelő táplálkozásban, és az esetleges sérülések elkerülésében, illetve azok kezelésében.





Ezen a nyáron négy, futók által kedvelt helyszínen adnak szakmai tanácsot a Bowerman futószervíz szakedző. Az egyes helyszíneken jelenlévő futóedzők segítséget nyújtanak a futás elkezdésében, illetve a haladók számára a további fejlődéshez. A közösen végzett edzés során – melyhez bárki ingyenesen csatlakozhat – az edzők felmérik az egyedi futótechnikát és edzettségi szintet, és ennek megfelelően látják el hasznos tanáccsal a futás szerelmeseit.
A futószervíz helyszíneire ellátogatóknak arra is lehetőségük van, hogy a helyes bemelegítési és futási technika elsajátítása mellett felkészüljenek a hamarosan induló őszi futószezon sporteseményeire.

A Bowerman futószervíz immár második éve várja az érdeklődőket Budapest futók által kedvelt pontjain. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a tapasztalatok szerint a futók egy jelentős része annak ellenére, hogy rendelkezik a futás egyik legfontosabb “eszközével”, a kitartással és akaraterővel, sajnos nem megfelelő technikát és cipőt használva gyakran a sportolási forma kedvezőtlen hatásaival szembesül.





Sokan nincsenek tisztában azzal, mennyire befolyásolja a sportolás eredményét az alapos bemelegítés, a megfelelő táv és tempó beállítása, vagy a lábhoz és a talajviszonyhoz alkalmazkodó cipő helyes megválasztása. Mindezek helyes alkalmazásával elkerülhetők a futás során vagy utólagosan jelentkező esetleges panaszok, sérülések, mint például a korai kifáradás, a lábgörcs, a bokarándulás, vagy akár a gerincbántalmak.

Helyszínek:
Normafa – Síház
Római part – Pünkösdfürdői Hajóállomás
Zugló – Szabadidő Centrum, Csömöri út
Csepel – Önkormányzati Sporttelep, Hollandi út

Edzési időpontok:
Kedd: 17.30 – 19.00
Szombat: 09.00 – 10.30
Exit mobile version