Aida a szegedi Dóm téren

nlc | 2003. Július 15.
A mindkét nap teltházas Revans c. ExperiDance produkció után az idei Szabadtéri Játékok második elõadása Giuseppe Verdi: Aida c. operája lesz a szegedi Dóm téren.






szegedi Dóm
A legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai színházi fesztivál az idén is a műfajok változatos kavalkádjával várja a rajongókat. Táncmű és opera után néptánc, dixieland, rockopera, operett, világzene és Monserrat Caballé áriaestje várja még a Szegedre látogató közönséget.

JÚLIUS 18., 19
(ESŐNAP: JÚLIUS 20.)



VERDI: AIDA

Giuseppe Verdi nagysikerű operája, amely ezt megelőzően hét évben is a Szabadtéri Játékok műsorán volt (1939,1962, 1964, 1968, 1977, 1993, 1997), visszatér a Dóm előtti csillagtetős színpadra július 18-án és 19-én.

Aida, Amonasro fogva tartott leánya, szerelmes az egyiptomi sereg újonnan megválasztott vezérébe, Radamesbe. Amneris, az egyiptomi király leánya is szereti Radamest, aki diadalmenetben vonul be Memfiszbe, és a király, mint leánya jövendő férjét mutatja be a népnek. Radames foglyai között van Amonasro is, aki a vezér Aida iránt érzett szerelmét arra akarja felhasználni, hogy megtudja az egyiptomi sereg felvonulási tervét. Radames akaratlanul hazaárulást követ el. Halálra ítélik. A sziklasírba Aida is elkíséri.
Exit mobile version