A Mini Morris a 21. század versenyautója

nlc | 2003. Július 23.
A Los Angeles-i csúcsforgalomban autón menekülnek üldözõik elõl az ékszertolvajok, és a csontig beállt forgalmi dugóban ez képtelenség lenne, ha nem Mini Morrisokban ülnének.




Nincs akadály: a törpe-szuper járgányokkal a járdán ugyanúgy lehet száguldozni, mint a lépcsőkön, sőt bizonyos feltételekkel még a metrószolgáltatás is igénybe vehető. Minderről az ősz nagy durranásában, Az olasz meló című akció-krimiben győződhet meg a nagyérdemű. „Az autós üldözéseket halál komolyan vettük, a legdurvább jelenetek is valódiak, pedig nagy volt a kísértés, hogy trükköket vessünk be, mint ahogy mostanában divat – meséli Gary F. Gray, a film rendezője. – Tudom, hogy egy filmben nagyon fontos a fordulatos cselekmény és a jellemek fejlődése, de a közönség a film megtekintése után nem arra szeret emlékezni, hogy a színészek a Sztanyiszlavszkij-módszer szerint játszottak-e, hanem hogy mondjuk a forgalommal szemben mentek 160-nal, mint Az olasz melóban is.





Mi aztán nem sajnáltuk az időt meg az energiát, volt olyan jelenetsor, amit egy hét alatt vettünk fel, pedig ezalatt menekülő hőseink csak pár száz métert tesznek meg. Olyan színészünk is akadt, Mos Def, aki menet közben tanult meg vezetni, mert még nem volt jogosítványa, és persze élvezte, hogy helyből megszegheti az összes szabályt. Hallottam, hogy a forgatás után nehezen szocializálódott a közutakon…”
Exit mobile version