Martina Hingis

nlc | 2003. Szeptember 30.
Az 1980-ban Kassán született teniszcsillag magyar származása miatt különösen sok rajongóval bír országunkban. Hingis Károly lánya jelenleg Svájcban él édesanyjával.




Nevét Martina Navratilova után kapta, ezzel is mintegy kijelölték számára a pályát. Síelni és teniszezni már 3 évesen elkezdett, 5 évesen pedig anyja szárnyai alatt tenisztornákra is járt. Hét évesen költöztek Svájcba, ahol mamája egy tudóshoz ment feleségül. 12 évesen nyert egy junior Grand Slam tornát Franciaországban. 1994-ben jelent meg a WTA ranglistán a 399. helyen, s 15 hónap múlva (1995. június 12.) már az első 20-ban volt. Történelmet írt Martina,



amikor 1996. július 8-án ő lett a legfiatalabb személy, aki valaha megnyerte az angol bajnokságot (női páros). Csak 3 nappal volt fiatalabb, mint a korábbi csúcstartó – még 1887-ből. Rekordok sorát döntötte meg azóta, jelenleg is ő áll a női világranglista első helyén, bár idén nem nyert egy Grand Slam tornát sem. Martina egyébként szeret biciklizni, görkorcsolyázni és lovagolni, lovát Montanának hívják.
Exit mobile version