Fõszerepben a nõi lábak és a férfi szemek

nlc | 2004. Május 06.
Május 9-én, vasárnap rendezi a Budapest Sportiroda a 16. Libresse Nõi Futónap és Mozgásfesztivált a városligeti Felvonulási tér környékén.

Egy teljes délutánon át ismét a nők, lányok, asszonyok, nagymamák és unokák játsszák a főszerepet. Két futó (3,7 és 6,5 km) és egy gyalogló (1,9 km) táv szerepel a programban, amelyeken kizárólag hölgyek indulhatnak, azonban a déltől este hat óráig tartó mozgásfesztivál már az erősebb nem számára is nyitott. Így egyetlen hölgynek sem kell lemondania arról, hogy családjával, barátjával, férjével vagy éppen a nagypapával töltsön el egy kellemes vasárnap délutánt.

Bár a helyszín változatlanul a Városliget, azonban a versenyközpont, rajt- és célterület ezúttal az Olof Palme sétány és a Felvonulási tér közötti területen kerül kialakításra.

A korábbi esztendők hagyományához hűen idén is színpadi programok, sportbemutatók és tucatnál is több szabadidős sport és játék kipróbálására nyílik lehetőség. A verseny alatt egészségtudatos kiállítás, tanácsadás és kóstolók várják a kilátogatókat.

A tavaly bevezetett 6,5 km-es táv nagy sikerének köszönhetően idén is a verseny fő távjának számít, de változatlanul két futamban rajtolnak a nagy tömegeket és főként iskolás diákokat vonzó a 3,7 km-es táv indulói. Az 1,9 km-es gyaloglásra az idősek mellett az eseményre gyermekükkel babakocsiban érkező anyukákat is szívesen látják a rendezők.

Bővebb információ a Budapest Sportiroda (06-1) 273-0939-es telefonszámán kérhető, vagy a www.bpsportiroda.hu honlapon olvasható.

Exit mobile version