Nagyítás

nlc | 2004. Július 01.
Michelangelo Antonioni kultuszfilmje a hatvanas évek "Swinging London"-jának pezsgõ kulturális életébe vezet be - egy izgalmas detektívtörténeten keresztül. Rolling Stones, Vivienne Westwood, The Who. Free your mind!




Thomas, a fiatal fényképész az aranyifjak mindennapjait éli a hatvanas évek Londonjában. Rolls-Royce cabriójával furikázik a városban, lányokat csíp fel és persze fotózik. Egy nap nyomába szegődik egy parkban sétáló párnak, hogy titokban képeket készítsen róluk, ám amikor véletlenül észreveszik, pánikba esnek és üldözőbe veszik.

Thomas hazaérve elkezd nagyításokat készíteni a fotósorozatról, és ahogy egy-egy részletet fokozatosan kiemel, felfedez valamit a képen, amit akkor, a helyszínen járva nem vett észre…

A Nagyítás a filmtörténet egyik meghatározó, műfajteremtő remekműve, melyet az olasz neorealizmus egyik legnagyobb alakja, Michelangelo Antonioni írt és rendezett, Julio Cortázar novellájának felhasználásával. A látszat és valóság, média és virtualitás kérdéseit “filozófikus krimibe” ágyazva boncolgató film egyben hangulatos pillanatfelvétel a hatvanas évek Londonjáról, a korszak szabad szelleméről és alakuló parti-kultúrájáról. A film zenéjét Herbie Hancock szerezte, egy jelenet erejéig pedig feltűnik a Yardbirds is.

Nagyítás (Blowup)
Misztikus / Krimi / Dráma, 1966 – olasz-angol film

Rendezte: Michelangelo Antonioni
Főszerepben: Vanessa Redgrave, Sarah Miles, David Hemmings, Jane Birkin




Részletek a DVD-ről

Stúdió/Forgalmazó: Warner Bros/Warner Home Video
Hang: angol (Mono), spanyol (Mono), német (Mono)
Kép : 1,85:1 (16:9)
Felirat nyelv: magyar, angol, német, spanyol, francia, portugál, finn, svéd, horvát, szlovén, cseh, görög, török, angol (hallásk.), német (hallásk.)
Régiókód: 2
Hossza: 107 perc

DVD Extrák


Jelenetek közvetlen eléréssel
Interaktív menük
Eredeti előzetes
Önálló zenesáv
Audiokommentár – Peter Brunette közreműködésével
Exit mobile version