Álom luxuskivitelben

nlc | 2004. Július 26.
A Citroën mindig is arról volt ismert, hogy nem spórolt az extrákon. Így a C3-ról is elmondható, hogy nem csupán mûszaki értelemben képes versenyre kelni a nála jóval nagyobb autókkal, hanem a kényelmi felszerelések terén is.




Automata klímaberendezés egy kisautóban? Miért is ne? A Citroën felismerte, hogy a kisebb autók vevői gyakran azért választják ezt a méretosztályt, mert életmódjukhoz nincs szükségük ennél nagyobb autóra – ám ezek a vásárlók ugyanúgy igénylik a modern, kényeztető extrákat, mint a nagy limuzinok tulajdonosai. A légkondi régóta nem számít különleges felszerelésnek, ám az ritkaság, hogy egy kisautóban e berendezés automata változatát kínálnák, amely önműködően tartja a megadott hőfokot az utastérben, anélkül, hogy a vezetőnek folyamatosan állítgatnia kellene a kezelőszerveket. És ha már légkondi, legyen hűtött a kesztyűtartó is, mert egy hosszú út során bizony jól esik a hűvösen tartott üdítő.





S ha már a nagy autók szóba kerültek: még ebben a kategóriában is ritkaság az elektromos mozgatású, szekvenciális üveg napfénytető, ami szinte az egész tetőt szabaddá teszi, és hamisítatlan kabrió-érzést kelt a Citroën C3 utasaiban. A napfürdő közben pedig kellemes dolog a bársony belső kárpitokhoz simulni, vagy befészkelődni az elegáns bőrhuzatú, kényelmes fotelekbe – s ha zord az idő, a szabadon beömlő napfény helyett a fűthető első ülések is átmelengethetik az autóban utazókat. Mert egy mai autóhoz jár némi kényeztetés is.
Exit mobile version