Diploma elõtt

nlc | 2004. Augusztus 19.
E heti ajánlatunk egy 67-ben készült kultuszfilm, amelyben Dustin Hoffmann mélytengeri búvárruhát öltve alámerül a szenvedélyek iszamós mocsarába. Családi tabuk, szex, szerelem, lázadás.

Diploma előtt
The Graduate (USA – 1967)

Műfaj: vígjáték, klasszikus

Rendezte: Mike Nichols

Szereplők: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross, William Daniels, Murray Hamilton, Elizabeth Wilson


A film, amely megismertette a világgal Dustin Hoffmant, amely a slágerlisták élére segítette a Simon és Garfunkel Mrs. Robinson című dalát és amely Oscar-díjat hozott a rendezőnek, Mike Nicholsnak!

A szégyenlős, visszahúzódó Ben most fejezte be az egyetemet, és készen áll, hogy beteljesítse szülei akaratát: találjon magának egy jólfizető állást, keressen magának egy feleséget, és teremtse újra szülei unalmas életét.

Valószínűleg így is tenne, ha a szülei barátainál tett látogatás során a csinos Elaine édesanyja, a középkorú Mrs. Robinson el nem csábítaná a kisfiús Bent. Miközben viszonyt kezd Mrs. Robinsonnal, Ben lassan rádöbben, hogy szerelmes Elaine-be, aki viszont San Franciscóba megy tanulni.

Mire Ben végre döntésre jut, és rászánja magát, hogy elvegye feleségül a lányt, Elaine már másnak ígéri a kezét. Ben azonban most már nem hagyja magát…

EXTRÁK:

Werkfilm (így készült) – Diploma előtt – Így készült a film
Kisfilm – Diploma előtt – 25 évvel később
Interjú – Szemtől szemben Dustin Hoffmannal
Előzetes
Kisfilm – Riport a forgatásról
Életrajz – A szereplők és alkotók életrajza

Forgalmazza: Intercom

Exit mobile version