Buli a Ráday utcában

nlc | 2004. Augusztus 26.
A Bárka Kikötõ, a Ráday utca multikulturális fesztiválhajója idén második alkalommal horgonyoz le a Kultuccában. Ezúttal Lajkó Félix koncertjét ajánljuk, aki különleges válogatásalbumát mutatja be.

A Bárka Színház hajója a Művészetek Völgyéből érkezik a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíznapos összművészeti fesztiváljának sűrített keresztmetszetét nyújtsa. A Ráday Fesztiválok hagyományos három helyszínén öt művészeti ág kiváló képviselői váltva eveznek majd. Az ingyenes programsorozat olyan csemegéket kínál, mint a Bárka Társulat Operett-koncertjét, Cseh Tamás legújabb dalainak bemutatóját.

A Bárka Kikötő a tavalyi fesztivál minden sikeres elemét – hármas helyszínelosztás: Ráday utca, Bakáts tér, Köztelek utcai kis színpad, napirend, magas színvonalú, rendhagyó programok – megőrizte és továbbépítette. A színház, itt nem csak prózai színházat jelent, hanem gyermek- utca- és táncszínházat, a zene alatt megtalálható a népzene, klasszikus- világ- és dzsessz zene, az irodalmi programokat felolvasás, beszélgetés és előadóest alkotja.

A Bárka a pulai „kikötői rend” alapján építi fel a Ráday utcai programot is. Augusztus utolsó hétvégéjén a Kultuccában újra bemutatkoznak a Völgy programsorozatának esszenciális elemei. Már a megnyitó előtt gólyalábasok, óriásbábosok és muzsikások parádéznak, tűzfúvók, ostorpattintók és zászlóforgatók attrakciójával kísérve, hogy higgyünk annak, amit a szemünk lát! Megelevenedik egy kentaur, énekel a Szent Efrém Bizánci Férfikar, válogatott versek hangzanak el a NONSZENSZ angol líra klasszikus alkotásaiból, Lajkó Félix bemutatja különleges válogatásalbumát, melyen csupa eddig kiadatlan filmzene és koncertfelvétel hallható.

Exit mobile version