Borfesztiválok Budapesten

nlc | 2004. Szeptember 08.
Pezseg a borélet Magyarországon. A két konkurens fesztivál szervezõi pereskednek, borászberkekben nyugtalanság uralkodik. A közönséget csak a borok érdeklik.

Bár mostanában a borfesztiválok szervezői nem a standokon, hanem a bíróságon keresik igazukat, ez minket nem akadályoz meg abban, hogy egyszerre két, egyidőben zajló budapesti borfesztivált is ajánljunk nektek. Íme:

A 13. BUDAPESTI NEMZETKÖZI BOR- ÉS PEZSGŐFESZTIVÁL PROGRAMJA

Helyszín: Budapest, Budai Vár Keleti- és Nyugati-terasz
Időpont: 2004. szeptember 9-12., csütörtök-vasárnap
Nyitvatartás: 11.00-23.00

A Borkiállítás és vásár a Budapesti Nemzetközi Borfesztivál kiemelkedő rendezvénye, amely Magyarország bortermelőinek és borforgalamzóinak hagyományos seregszemléje, valamint a magyar jazz-, világ- és népzene bemutatkozásának fontos helyszíne.

A Kiállítás és vásár 4 napja alatt az ide látogatók megismerhetik a magyar borászat kiemelkedő szereplőit, kóstolhatják boraikat, részt vehetnek a magyar zenei élet, sokszor világhíres, művészeinek előadásain, és számos egyéb különleges program (borlovagok és peszgőlovagok avatása, a vendégország előadásai) várja az érdeklődőket.

Belépőjegy ára: 1.200,- Ft/fő, amely tartalmaz két kóstolójegyet és egy kóstolópoharat is, valamint ingyenes belépésre jogosít a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaira.

A Fesztivál fővédnöke: Mádl Ferenc, köztársasági elnök

Részletes program:

Borkiállítás és Vásár a Budai Várban
Helyszín: Budai Várpalota teraszai
Időpont: 2004. szeptember 9-12.

Szüreti Sokadalom és Borünnep
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre (Skanzen)
Időpont: 2004. szeptember 11-12.

Fesztivál Boregyetem
Helyszín: Karmelita Kolostor, Panoráma-terem (a Budai Várban)
Időpont: 2004. szeptember 6-8.

Szüreti felvonulás
Helyszín: Budai Vár
Időpont: 2004. szeptember 11.

Borhajó és Musthajó
Útvonal: Budapest-Szentendre, Szentendre-Budapest
Időpont: 2004. szeptember 11-12.

Tokaj kiállítás
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
Időpont: 2004. szeptember 3-15.

Fesztivál Borárverés
Helyszín: Gellért Szálló, Budapest
Időpont: 2004. szeptember 15.

Gasztronómiai Gála
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
Időpont: 2004. szeptember 10., péntek 18.00 óra 

Első Magyarországi Borfalu, Városliget, Felvonulási tér
Szeptember 9-12.

A Fesztivál fővédnöke: Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere

A négynapos esemény célja, hogy bortörvényben szereplő 558 szőlő- és bortermelő település – melynek 86%-a falu – közül a lehető legtöbbnek adjon megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a fővárosban. A hagyományteremtő rendezvényen 54 sátorban több, mint 70 borfalu-borváros, mintegy kétszáz kis- és közepes bortermelő kap lehetőséget arra, hogy borai mellett települését és tágabb környezetét is bemutassa a nagyközönségnek. A borfalu területén a finom, szép borok mellett a kulináris élvezetek sem maradnak el. Benke Laci bácsi bivalypörköltet főz, a vendéglátók pedig szürkemarha-, bárány- és kecskesültet, kemencében sütött ínycsiklandozó falatokat kínálnak a vendégeknek.

A Borfaluban bemutatkoznak népművészek, a borrendek, boremberek és borlovag avatásra is sor kerül. A háziasszonyokat ínycsiklandozó receptekkel, a sajtok-borok ételek nászával kápráztatják el. A gyerekek számára a lángos- és szörpfelismerő versenyen kívül, bohóc, szekérszínház bábszínház, gondoskodik arról, hogy a faluban lüktessen az élet. A napközbeni élmények után egy-egy jó pohár bor mellett esténként az Experidance tánccsoport, a Megasztár produkció, az Operettszínház gálaműsora és a 100 tagú Cigányzenekar teszi felszabadulttá a hangulatot.

Figyeld a kisbírókat, akik kidobolva viszik hírét városszerte a rendezvénynek!

Belépő 1000 forintért váltható, ez egy kóstolópoharat foglal magában, de a Borfaluban 50 Ft-ért további kóstolójegyek (borravalók) vásárolhatók. Hétköznap 14 óráig 50% kedvezményt biztosítunk a belépőjegyek árából.

Exit mobile version