Szentpéteri Csilla koncertje

nlc | 2004. Október 18.
Úszott, futott, komoly eredményei voltak háromtusában, ám az egyik edzésen leesett a rúdról, ezért inkább híres zongoramûvész lett. Péntek este a Kongresszusi Központban koncertezik.





Szentpéteri Csilla zongoraművésznő neve komolyzenei körökben már évek óta ismert. Kitűnő iskolák és professzorok fémjelzik pályafutását. 2003 év végén megjelent Időzónák című albuma mégis rendhagyó, stílusokat átívelő és összekötő vállalkozás.

Külföldön Vanessa Mae volt az első, aki klasszikus műveket dolgozott fel modern hangzásban. Nálunk pedig Szentpéteri Csilla honosította meg ezt a műfajt.
A latinos temperamentumú Szentpéter Csilla nem tartozik a szokványos zongoraművészek sorába. Az attraktív megjelenésű fiatal hölgy különleges, világviszonylatban is egyedülálló műfajt alkotott, mellyel hazájában hónapok alatt vált elismert művésszé. Muzsikája összetéveszthetetlen bárki máséval, egyszerre igényes és könnyen befogadható. Lemezei és koncertjei a popsztárokéhoz hasonlóan sikeresek. Zenéje klasszikus művekre épül, de mai ritmusokkal és a mai hangtechnika lehetőségeit felhasználva, híd múlt és jövő között. Zongorajátéka széles érzelmi skálán mozog, mennyei dallamosság, és ördögi virtuozitás között. Színpadi előadása világszínvonalú produkció, szívesen él a show látványos elemeivel. Közönsége a kultúra és a színvonalas szórakozás izgalmas keverékét kapja. Vivaldi, Chopin vagy Brahms művei sokszor új értelmezést kapnak előadásában, néha csak kiindulási pontként szolgálnak, melyből saját zenei gondolatait indítja el, máskor a zongora az eredeti dallamotkelti életre.

Csilla október 29-én a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet, amely remélhetőleg minden vájtfülű rajongó számára maradandó élményt fog nyújtani.


Fotó:http://szentpetericsilla.musichello.com/

Exit mobile version