Egy kellemes szilveszter éjjel a BBC Prime-mal

nlc | 2004. December 29.
Ez az élenjáró brit kábeltelevíziós csatorna a világ vezetõ mûsorkészítõjének, a BBC-nek a legjobb díjnyertes mûsorait mutatja be angol, magyar, cseh, lengyel, héber, dán, svéd és norvég feliratozással. A BBC Prime Magyarországon kábelen és mûholdon keresztül fogható.

A szilveszter esti műsorból válogattunk:

Steve Coogan

21:30 Alan Partridge vagyok – Egy szoba Alannel

Az angol humor kellékeit felvonultató abszurd filmvígjáték írója, rendezője, főszereplője a népszerű manchesteri születésű komikus, Steve Coogan, akit legutóbb Jim Jarmusch filmjében, a Kávé és cigarettában láthattunk, amint önmagát – egy sznob, ironikus és okos ír csávót – alakítja. Bár Steve Coogan megkapta a „brit Oscar”-díjat (a Brit Filmakadémia BAFTA-díját), hazáján kívűl nem nagyon ismerik a a nevét. A magyar közönség ‘A 80 nap alatt a Föld körül’ című filmből ismerheti, amelyben Phileas Fogg-ot játszotta. Az ínyencek Michael Winterbottom filmjéből, a Non-stop partiarcokbül (24 hours Party People) is emlékezhetnek rá, amely a Joy Division-New Order-Happy Mondays zenekarokat befuttató Hacienda klub és Factory lemezcég igaz történetén alapul – és igazi szórakoztató, nagy film.

Coogan öt évvel ezelőtt belépett az enterpreneurök társaságába, és megalapította üzlettársával, Henry Normallal a Baby Cow Productions (Kistehén Produkciós Iroda) céget, amely részben fiatal brit komikusok, filmesek felkarolásával foglalkozik.

22:00 Csodálatos éj – 1. rész

23:30 Top of the Pops – Visszatekintés
 

A világmárka
Jack Dee különkiadás, 1. rész

Hát igen. Aki nem lépett fel a Top of the Popsban, az nem is létezik. A brit zeneipar legnagyobbjait felvonultató 25 perces műsor immáron 30 éve ugyanolyan díszletek között fut a BBC-n, ráadásul főműsoridőben. Itt lépett fel először a tévében a Beatles, a Rolling Stones, a Blur, a Coldplay, stb. A brit társadalom és a popzene, mint az önmagunkkal való szembenézés eszköze.

00:00 Top of the Pops – Visszatekintés
Jack Dee különkiadás, 2. rész

00:30 Top of the Pops – Visszatekintés
Jack Dee különkiadás, 3. rész

A BBC Prime több mint 12 millió előfizetőhöz jut el több mint 100 országban és egyéb közigazgatási területen. A csatorna évről évre több mint 2200 órányi vadonatúj műsorral jelentkezik, többek közt olyan sorozatok keretei közt, mint a Parkinson, a Top of the Pops, az EastEnders, a The Weakest Link (Leggyengébb láncszem) és a BBC Learning (a BBC egyedülálló éjszakai, oktatási célú szolgáltatása).

Exit mobile version