Krumplis pogácsa

nlc | 2005. Január 18.
Az örök és örökérvényû klasszikus: pogácsa krumplival. Melegen a legfinomabb, de hidegen is garantáltan elfogy! Csak arra vigyázz, hogy ne forrón kezd el gyúrni!

Hozzávalók:





• 40 dkg sima fehér liszt
• 1 kocka margarin vagy annak megfelelő mennyiségű vaj
• fél kocka élesztő (25 g)
• 1 dl tej
• 25 dkg krumpli
• 1 kk cukor
• 1 és 1/2 kk só
• 1 kk bors
• 1 db tojás


Elkészítése:

Megpucoljuk és megfőzzük a krumplit, és kihűtjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, és hozzáteszünk egy kanál lisztet is. A maradék lisztet a margarinnal, sóval, borssal és az összetört krumplival összegyúrjuk. Tegyük bele a tojás felét is. Ha nem állna össze, a krumpli főzővizéből tehetünk bele. Hagyjuk kelni meleg helyen.

Ha megkelt, nyújtsuk ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és szaggassuk ki. Tegyük kikent tepsibe, és kenjük meg a tojás másik felével. Már süthetjük is!
Exit mobile version