Hozzávalók:
1 kocka margarin vagy annak megfelelő mennyiségű vaj
fél kocka élesztő (25 g)
1 dl tej
25 dkg krumpli
1 kk cukor
1 és 1/2 kk só
1 kk bors
1 db tojás
Elkészítése:
Megpucoljuk és megfőzzük a krumplit, és kihűtjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, és hozzáteszünk egy kanál lisztet is. A maradék lisztet a margarinnal, sóval, borssal és az összetört krumplival összegyúrjuk. Tegyük bele a tojás felét is. Ha nem állna össze, a krumpli főzővizéből tehetünk bele. Hagyjuk kelni meleg helyen.
Ha megkelt, nyújtsuk ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és szaggassuk ki. Tegyük kikent tepsibe, és kenjük meg a tojás másik felével. Már süthetjük is!