Hozzávalók:
1/2 l tej
1 csipet só
25 dkg vaj
2 tojássárgája
1/2 kg savanyúkáposzta
5 dkg élesztő
bors ízlés szerint
kiskanál cukor
1 tojás kenéshez
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű savanyúkáposztát apróra vágjuk. A tej felével és a cukorral az élesztőt felfutattjuk. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a borssal összekeverjük. A tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük. A tálba tegyük a vajat, a káposztát, a felfutott élesztőt, és a tojásos-sós tejet.
Először keverjük össze gyengéden, majd gyúrjuk, amíg el nem válik az táltól és a kezünktől. Egy óráig kelesztjük. Gyúrólapra téve párszor hajtogatva kb. ujjnyira nyújtjuk, majd a tetejét bevagdossuk, pogácsákat szaggatunk belőle.
Jól kikent nagy tepsibe tesszük, tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben kb. 35 percet sütjük.