A szerelem gasztronómiája

nlc | 2005. Május 24.
A szerzõ megpróbálja összhangba hozni az õsi legendák szerelmi gyakorlatának és potencianövelõ étkezési filozófiájának rejtélyes világát a magyar és az európai étkezési szokások szimbolikai és konyhatechnikai meghatározóival.





Cey-Bert Róbert Gyula, az étkezési szokások szocio-pszichológiájának doktora több mint 15 évet töltött a Távol-Keleten (Hongkong, Japán, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Thaiföld), ahol ötcsillagos luxusszállodák, luxuséttermek és népszerű légitársaságok gasztronómiai tanácsadójaként sokat foglalkozott a kínai, japán és thaiföldi konyhák kultúrtörténeti jelentéstartalmának a kutatásával.

Ezekben az egészséges életmódra való törekvés mellett az afrodiziákumértékek játsszák a legfontosabb szerepet.

A Távol-Keleten az afrodiziákum-jelentésű ételösszeállításoknak több ezeréves hagyománya van, amelyben megtalálhatók az ősi kínai császári időkre visszamenő titkos szerelmi szertartások és technikák színes legendái is.

Kiadó:
Mezőgazda Kiadó

Exit mobile version