Horvátország 2005-2006

nlc | 2005. Augusztus 01.
Ezernyi sziget, tisztakék tenger, pompás halételek. Déli szomszédunk nem ismeretlen elõttünk, ám a kilencvenes években rengeteg változáson ment keresztül, ezért nem árt, ha naprakész információkkal rendelkezünk róla.





Ez a könyv azoknak szól, akik Isztrián túl kíváncsiak a mindig megújulni képes Dalmáciára, a Száva-menti fővárosra, a zuhatagokkal összekapcsolt Plitvicei tórendszerre, vagy épp Janus Pannonius szülőhazájára, Szlavóniára is.

A könyv történeti alapon különíti el az egyes horvátországi régiókat. Ez hagyományos felosztásban Szlavónia, Közép-Horvátország és Dalmácia, illetve Isztria. Az általános fejezetekben a mai Horvátország kultúrájáról, szokásairól olvashatunk, de megismerhetjük az ország természeti értékeit is.

Sétát tehetünk Dubrovnik történelmi óvárosában, beleszagolhatunk a levegőbe a zadari halpiacon, kirándulhatunk a Neretva völgyében, felfedezhetjük a Brijuni-szigeteket, és élvezhetjük a színes, konyhájában is soknemzetiségű Horvátországot!

A könyv garantáltan friss és első kézből származó információkat tartalmaz – magyar utazók igényei szerint, személyes tapasztalatok alapján készült. A híres látnivalók mellett a világ ismeretlen arcát is megmutatja. Nagy figyelmet fordít azokra is, akik szeretnek kevés pénzből utazni, mindennek pontosan megadja az árát, a megközelíthetőségét és a nyitvatartási idejét, így senkit sem érhet meglepetés. Hasznos és praktikus tanácsokkal könnyíti meg a nyaralási előkészületeket és az ott tartózkodást is.





A nagyobb városokhoz térképet is találunk, a könyv melléklete továbbá egy vízhatlan országtérkép, ami különösen a nagy nyári viharok idején tesz jó szolgálatot.
A könyv végén a legfontosabb, utazásunk során nélkülözhetetlen horvát szavakat, kifejezéseket találhatjuk meg, fonetikus írással megkönnyítve azok használatát.



Szerzők:
Biczó Henriett – Rab László

A könyv címe: Horvátország 2005-2006

Ára: 2990 Ft-

Kiadó: Tábla és Penna Kiadó

Tipp: A könyvet az interneten is megrendelheted. Kattints ide! »

Exit mobile version