Vangelis – 1492 lézershow

nlc | 2005. Szeptember 13.
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztatóközpont szeptember 17-én egyedülálló programokkal várja az érdeklõdõket a Lövõház utcában. Az egésznapos rendezvényt Vangelis világhírû mûve, „A Paradicsom meghódítása” zárja.

A Mammut hetedik születésnapjának ünnepi programsorozata délelőtt 10 órakor veszi kezdetét. A bevásárlóközpont apró meglepetésekkel, indiánokkal, mamutokkal és két órás ingyenes parkolási lehetőséggel várja vásárlóit.

A Lövőház utcai színpadon már kora délután megtekinthető Vangelis zeneművének nyilvános főpróbája, 19 órától pedig táncprodukciók és a Talamba Ütőegyüttes különleges dob-show-ja nyitja meg az estét.

Este nyolc órától a 60 tagú Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a 100 fős Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Hollerung Gábor vezényletével a világhírű Vangelis – A Paradicsom meghódítása című művet adja elő.

A zenei élményt lézer- és egyedi fényjátékok teszik teljessé. A koncert során fantasztikus színpadképeket láthat a közönség, amelyek részletei az előadás napjáig nem nyilvánosak.

Vangelis hatévesen, minden zenei előképzettség nélkül adta első nyilvános koncertjét saját szerzeményeiből. Már gyermekként is megnyilvánult egyedülálló, spontán technikája és fantáziája. A zeneszerző azt vallja, mindannyiunkban megvan a teremtés lehetősége, hiszen a világegyetem történetét emlékezetünk őrzi. Ezt a hitvallást igazolja többek között, hogy Vangelis, Ridley Scott 1492 A paradicsom meghódítása című filméhez komponált fő témája 1992-ben az egész világon a zenei toplistákra került.

Időpont: 2005. szeptember 17.

Exit mobile version