Boone belehabarodott partnernõjébe

nlc | 2005. November 18.
A Boone-t alakító Ian Somerhalder a forgatások alatt esett szerelembe sorozatbeli húgával, Maggie Grace-szel, és nem keveset kellett küzdenie, hogy meggyõzze partnernõjét érzéseirõl.

A huszonhét éves színész, mielőtt beválogatták a Lost című tévésorozatba, keresett modellnek számított. Dolgozott a Calvin Klein, a Dolce & Gabanna és a Gucci divatháznak is.
„Nem szeretek erről beszélni, pedig nem szégyellem a korábbi munkáimat – mondja Somerhalder. – Ám tudom, hogy az emberek többsége előítéletesen nyilatkozik a modellekről, és nincs kedvem a ‘jól néz ki, de nincs esze kategóriába kerülni’.”

A színész mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, mármint hogy üresfejűnek tartsák. Tízévesen, hobbiként kezdett modellkedni, mivel masszázs terapeuta édesanyjának, és építési vállalkozó édesapjának a munka mellett csak kevés ideje volt rá. De ennek ellenére Somerhaldernél a tanulás állt az első helyen, azzal együtt is, hogy mindenképpen világot akart látni. Modellként ez sikerült is: megjárta Párizst, Milánót, Londont, de bárhol volt, képezte magát. A legkülönbözőbb iskolákba járt, tanfolyamokat végzett. New Yorkban kezdett el a színészetet tanulni, s néhány kevéssé sikeres film után elsőként válogatták be a Lost csapatába, bár akkor még nem tudta, hogy melyik szerepet szánják neki.







„Én játszom Boone-t, aki egy segítőkész pasas, csak egyetlen emberrel vannak vitái, a féltestvérével, Shanonnal – meséli Ian. – Nem volt nehéz beleélnem magam ebbe, mert mindig is kirázott a hideg az olyan típusú nőktől, mint amilyen Shannon figurája
A valóságban azonban nem olyan rossz a két színész kapcsolata. Sőt. Somerhalder és az öt évvel fiatalabb Maggie Grace ugyanis a forgatások alatt igencsak közel került egymáshoz, bár a viszonyuk nem indult sikeresen.

„Ian tréfás figura, folyton valami rosszban sántikál, mint valami nagy gyerek – mondja az egyik stábtag. – Az egyik jelenetben, amikor Shannon, vagyis Maggie a bőröndjéhez sietet valami létfontosságú tárgyért, Ian összebeszélt a kellékesekkel, akik vibrátort raktak a keze ügyébe. Amikor Maggie nagy hévvel kirántotta, elvörösödött zavarában, mi meg jót röhögtünk a háttérben.”







Maggie Grace, alias Shannon
Grace később azt nyilatkozta, soha nem került még ennyire megalázó helyzetbe, de nem hagyta annyiban a dolgot. „Megsemmisültem egy pillanat alatt, de a következő percben már azon járt az eszem, hogyan állhatnék bosszút – mondja Grace. – Nem kellett sokáig várnom. Ian egyszer a szerepe szerint megcsókolt, én pedig négy gerezd apróra vágott foghagymát tettem a számba. Amikor közel hajolt, és megérezte a tömény fokhagyma illatot, kikerekedett a szeme, elállt a lélegzete. Nekem sem volt kellemes, de ez a pillanat mindent megért, többé nem mert borsot törni az orrom alá

A nem túl zökkenőmentes kezdeten ma már jót nevet a két színész. „Maggie kiállhatatlan nőt alakít, valójában azonban ő a legkedvesebb, legszórakoztatóbb lány, akit valaha ismertem. Elbűvöl, hacsak ránézek” – így Somerhalder.
Ez persze nem különösen nagy bók attól, aki korábban olyan nőkkel randevúzott, mint a meglehetősen kiállhatatlan Nicky Hilton. Grace tud Somerhalder korábbi kapcsolatairól, és eleinte ezért volt visszafogott Iannel szemben. „Mindent vagy semmit, ez az elvem – mondja Grace. – Ha kell valaki, megmondom neki, különben pedig meghívhat bárhova, teheti nekem a szépet, nem megy vele semmire. Attól mindig is tartottam, ha valaki nagyon vonzó, mert tudat alatt leértékelem magam, és nem bírom a konkurenciát sem

Ian azonban hűséges alkat, kinőtte már fiatalkori kalandvágyát. A komoly kapcsolatokban hisz, így amikor már tudta, hogy többet érez Maggie iránt egyszerű barátságnál, bevetette ékesszólását, hogy erről a lányt is meggyőzze.
„Egyszerre makacs, önálló és olyan szeretnivalóan elesett – mondja kedveséről Somerhalder. – Talán a kezdeti civakodásunk szította köztünk a tüzet







Szeretnél még többet megtudni a szereplőkről és a sorozatról? Akkor olvasd el a többi cikkünket is!
Ők eltűntek, mi izgulhatunk »

A túlélők vezére – Matthew Fox »

Számmisztikával és jóslással is foglalkozik – Locke a Lostból »
Exit mobile version