Francia piac

nlc | 2005. December 16.
Ismered a Francia konyha címû könyvet? Ha igen, valószínûleg szereted is. Ha pedig a konyhában már otthon vagy, hagyd, hogy a szerzõk kivigyenek a piacra!




Az új kötet épp olyan, mint az előző volt. Gyönyörű képek, szinte érezhetően illatozó ételek és alapanyagok, finom és megvalósítható receptek. Ne gondold, hogy csak a sznobok kedvelik a francia gasztronómiát!

A francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet.

Hatalmas, alaktalan, egészségtől kicsattanó paradicsomok, napérlelte sárgadinnyék, házi készítésű libamáj, szárított, fűszerekbe görgetett kecskesajtok, méz, datolyaszilvák és a floc (a frissen facsart szőlőlé valamint az érett Armagnac egyedülálló ötvözete) együtt alkotják a finoman egyszerű receptgyűjteményt, amely visszaidézi a nyár érzését és ízeit.

Olyan tradícionális ételek, mint például a cassoulet, a boeuf bourgignon vagy a crème caramel, csakúgy, mint a régi kedvencek újabb változatai: a chilis kacsa narancsos salátával és vadgombás tortácskákkal garantálják a Francia piac sikerét.


Ulpius Kiadó », 4980 Ft
Exit mobile version