Korai Öröm és Kaophonic Tribu

nlc | 2006. Február 27.
Az A38 Hajó és a Francia Intézet közösen létrehozott Francia Saláta sorozatának keretében ezúttal szinte két testvérzenekar lép fel a hajón: a Korai Öröm és a burgundiai Kaophonic Tribu.

A Korai Öröm a kilencvenes évek eleje óta egyeduralkodója a magyarországi etnopszichedélikus szcénának: vad tempók, tibeti torokének, nagyívű kompozíciók és ritmus mindenek felett – a Korai Öröm ezekkel ringatja révületbe közönségét.
A Korai Öröm, a magyarországi ambient és élő pszicho-etno színtér alapzenekara 1990-ben alakult. Az együttes hamar kultikus tiszteletet vívott ki magának addig itthon sosem hallott és tapasztalt zenéjével, elképesztően hatásos koncertjeivel, melyeken a számtalan dobos és ütős elemi ritmusa mellett különösen az egydülálló látványvilág taglózta le a közönséget. 





Időpont: 2006. március 2. csütörtök 21.00
Helyszín: A38 Hajó
Belépő: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 1900 Ft
A Korai Öröm idővel külföldön is egyre népszerűbb lett, az igazi áttörés 1997-ben
történt, amikor a Szigeten való fellépését lemondó Prodigy helyére ugrott be, és több tízezer ember előtt bizonyította: különleges folyamatzenéje nem csupán egy szubkultúrát érdekelhet. Németországi jemezmegjelenések, európai koncertturnék követik egymást, és közben a Korai Öröm továbbra is az ország egyik legjobb koncertzenekara. A társaság zenéje igen nehezen behatárolható: nevezik nagyvárosi népzenének, ambientnek, élő, transzos, pszichedelikus technónak – egy Korai Öröm-koncert valahol félúton van a sámánrítusok és és a kortárs elektronikus partik világa között. Nem véletlen, hogy egy zenekari különítmény, a Korai’s Banditos rendszeres, masszív DJtámadásokkal táncoltatja a nagyérdeműt.







Kaophonic Tribu
A Kaophonic Tribu muzsikája erősen emlékeztet a Korai Örömére: hasonló lendület, népzenei hatások, elektronikus hangzások és transz. Az együttes nyolc burgundiai, pontosabban strasbourgi muzsikus nagyszabású kísérlete a transz, az etno, a világzene, a drum and bass és a pszichedelikus rock ötvözésére. A didzseridúval megbolondított törzsi ritmusok felett szárnyaló gitáreffektek, a hatalmas és elsöprő zenei ívek, a koncertek fantasztikus látványvilága a Korai Öröméhez teszi nagyon hasonlóvá a Kaophonic Tribut. A hét éve alakult zenekar a napokban megjelent legújabb albumának közép-európai miniturnéja alkalmából érkezik az A38 Hajóra.
Exit mobile version