Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg juhtúró,
25 dkg margarin,
2 tojás,
2 dkg élesztő
só, köménymag
(A juhtúrót feta sajttal is helyettesíteni lehet).
Elkészítés:
Keverd össze a juhtúrót a liszttel, puha margarinnal, sóval, egy egész tojással és morzsold bele az élesztőt. Alaposan dolgozd össze, majd pihentesd 1 órát. Lisztezett deszkán nyújts ki és hajtogasd a következőképpen: harmadolva, először felülről lefelé, majd alulról felfelé, egymásra; majd ezt balról jobbra és jobbról balra is harmadolva. A hajtogatást háromszor kell megismételni, fél órás pihenőkkel, ügyelve arra, hogy a hajtogatás mindig azonos sorrendben történjen. Legvégül nyújtsd ki hosszúkás 2 cm-es lappá, és késsel vagdosd be a tetejét. A másik tojást könnyedén verd fel, kend meg ezzel a tésztát, szórd meg köménymaggal, és pogácsaszaggatóval szúrd ki formára. Előmelegített forró sütőben, kb. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sül.