Casanova újra csábít

nlc | 2006. Szeptember 01.
Szeretõinek száma végtelen, volt katona, kém, muzsikus, író, diplomata és szerencsejátékos. Élete 73 éve bõvelkedett kalandokban. A történelem azonban a földkerekség legismertebb nõcsábászaként ismeri.





A világ legnagyobb csábítója, vérbeli szélhámos, az átváltozás és a humor nagymestere – azt beszélik, nincs nő a világon, aki ellen tudna állni Casanova sármjának. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis megoldhatatlannak tűnő feladattal találja szembe magát a legendás Casanova (Heath Ledger), amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki teljesen váratlan dolgot tesz: visszautasítja őt.

Ármányok és furmányos cselszövések egész sorozata szükséges ahhoz, hogy egy kicsit is közelebb tudjon kerülni Francescához. Nem sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

A Csokoládé rendezőjének új vígjátéka emberi közelségből mutatja a csábítót, aki mindent megpróbál azért, hogy jobb emberré váljon. A filmben egy kisebb szerepben Osvárt Andrea is felbukkan!







DVD infók:

Hossz: 107 p.

Hang: magyar (Surround), angol (DD 5.1), lengyel (Surround), cseh (Surround), orosz (DD 5.1)

Feliratok: magyar, angol, cseh, lengyel, orosz, héber, lett, litván, szerb, horvát, szlovén, észt






A film eredeti címe: Casanova
Rendezte: Lasse Hallström
Szereplők:
• Heath Ledger
• Sienna Miller
• Jeremy Irons
• Oliver Platt
• Lena Olin

Extrák:



A Casanova DVD-n kifogástalan sztereó szinkronnal nézhető film mellett számos magyar feliratos extra is fokozza a romantikus hangulatot.

• Audiókommentár
• Kisfilm: Így készül egy kalandfilm
• Kisfilm: Öltözködjünk stílusosan! 
• Egy jelenet bővített változata 
• Kisfilm: Velence víziója

Az „Egy kaland megteremtése” című kisfilmből például kiderül, hogy 35 év után a Casanova volt az első játékfilm, amelyet Velencében forgattak. Végig kísérhetjük azt is, hogy az ódon város lenyűgöző atmoszféráját hogyan egészítették ki az alkotók a színpompás digitális gályákkal és virtuális ember-tömeggel.





A nyári utazások tervezésekor is jó hasznát vehetjük a „Velence képei” extrának, amely komplett turisztikai útifilmnek is beillik. Nem árt tudni utazás előtt, hogy a szerelmesek által is közkedvelt célpont: a Sóhajok hídja a középkorban egyáltalán nem volt romantikus helynek nevezhető. Ha sóhajtoztak is a rajta átkelők, az biztos, hogy nem örömükben tették.

Káprázatos ruhákat és mutatós kiegészítőket nézhetünk végig a „Stílusos öltözékek” kisfilmben. Az éles szeműek akár jó ötleteket is elleshetnek belőle a jövendő báli szezonra.

A filmben röviden, az extrák között viszont teljes hosszában végig izgulhatjuk Casanova és Francesca menekülését az inkvizítorok elől és kettejük parázs párbeszédét is tovább élvezhetjük. Az elmaradhatatlan audiokommentárt ezúttal a rendezőtől hallhatjuk, aki többek között a velencei forgatás különlegességeiről mesél lelkesen.

Casanova történetének legújabb adaptációja pont olyan, mint a címszereplő: humoros, sármos és változatos. A film egyben gyakorlati példázat is a szerelem labirintusában. Urak tanácsokat kaphatnak a hódításhoz, a hölgyek pedig útbaigazítást a vágyakozó közeledés hárításához, avagy befogadásához.

Forg: InterCom
Exit mobile version