Indiánok

nlc | 2006. Szeptember 13.
Lóránt Attila fotográfus dél-amerikai indiánok életérõl készített képeibõl 2006. szeptember 12-én kiállítás nyílt a Magyar Természettudományi Múzeumban.







Kattints a képre és nézd meg képgalériánkat!
A kiállítással egy időben jelenik meg Lóránt Attila könyve Indiánok az Amazonas mentén és az Andokban címmel. A különleges kötet, amely a Sanoma Budapest kiadásában jelenik meg, az első magyar szerző által írt és fotózott National Geographic könyv.

Lóránt Attila fotográfus, festőművész, filmrendező dél-amerikai fotóiból először a National Geographic szeptemberi számában láthattak képeket az olvasók. A Brazíliában élő enavene-nave indián törzsről készült különleges felvételek jelentek meg a magazinban. A teljes fotósorozat és az úti beszámoló, mely most könyv formájában látott napvilágot, a dél-amerikai indiánok még élő, sokszínű kulturális hagyományait dokumentálja. Az olvasó képzeletbeli utazást tehet az Andok sziklás hegyei közé, valamint az Amazonas őserdeibe.





A könyv címe: Indiánok az Amazonas mentén és az Andokban
Írta és fényképezte: Lóránt Attila
Kiadó: Sanoma Budapest Zrt.







Lóránt Attila
A kiállítást, mely 75 képet tartalmaz, Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg. Az eseményen köszöntőt mondott Juan Salazar Sancisi, Ecuador magyarországi nagykövete, valamint José Augusto Lindgren Alves, Brazília magyarországi nagykövete.

Lóránt Attila öt évvel ezelőtt kezdte el fotózni a különböző természeti népeket, távoli kultúrákat. Előző munkája a Kelet-Afrikában élő Nilo-Hamita népekről és a Szuahéli-partvidék kultúrájáról, lakóiról mesélt. A szerző alapítója az „Eltűnő-félben” Lévő Kultúrák egyesületnek, amely célul tűzte ki olyan népek, törzsek magas színvonalú megörökítését, melyek napjainkban, a globalizációs hatásoknak köszönhetően, nagy ütemben hagyják el lakóhelyeiket, adják fel kulturális gyökereiket.

A fotográfus-író, amikor éppen nem a világ legeldugottabb tájait járja, Magyarországon dolgozik mint a Post Edison Computer Graphics művészeti igazgatója, szervezi az egyesület életét, a könyveit írja, filmeket rendez.

A kiállítás október 15-ig várja a látogatókat.





Tipp: a könyvet akár itt is megrendelheted – Magazin Centrum »
Exit mobile version