Hugh Grant pánikolt, de dolgozott

nlc | 2007. Február 12.
Pánikbetegséggel küzdött az elmúlt években Hugh Grant. A Bridget Jones második részének készítésekor vált számára teljesen elviselhetetlenné az alattomos kórral járó állapot.





Folyamatosan bakizott, nem tudott koncentrálni és a szövegét is elfelejtette. A kínkeservvel befejezett forgatás után úgy döntött visszavonul a filmezéstől és inkább az írásnak szenteli idejét. Hollywood tudomásul vette, hogy nélkülöznie kell a romantikus vígjátékok egyik közönségcsalogató sztárját és nem háborgatták a nyugalomra vágyó színészt. Az Amerikai pite és az Egy fiúról rendezője, Paul Weitz azonban nem bírt várni. Tűkön ült, mert legújabb filmötlete, az  American Dreamz főszerepét abszolút Grantre szabta.

Hónapokig tartó huzavona után végül igent mondott a színész a felkínált munkára. Figyelmeztette ugyanakkor a direktort, hogy előreláthatólag rossz teljesítményt fog nyújtani és a pánikrohamaival is meg kell majd birkóznia a stábnak. A nem túl kecsegtető előjelek ellenére leszerződtették a produkcióhoz. A forgatáson azonban kellemes meglepetés érte a résztvevőket. Grant kiválóan tudta hasznosítani a benne lévő feszültséget a felvételek alatt. A külső szemlélőnek szinte fel sem tűnik mennyire koncentrált a sztár, hogy még véletlenül se legyenek úrrá rajta a betegség tünetei.

A filmben Martin Tweedet Amerika kedvenc tehetségkutató műsorának a házigazdáját alakítja, aki már nagyon unja a szokványos műsorfolyamot. Úgy dönt, hogy az új szériában egy kicsit felturbózza a műsort, és a cukorpofa szépfiúk és az édi Barbie babák helyett igazi egyéniségeket válogat be a versenybe. Képbe kerül Sally, a céltudatos leányzó, aki a siker első enyhe fuvallatára hátat fordít a barátjának; Sholem, a bugyuta rap-számokkal fellépő ortodox kántor és a nemrég az Egyesült Államokba emigrált arab Omer, akinek a műsorfőcím-éneklés a szenvedélye.







A meglepetéseket tetézi, hogy az USA újraválasztott elnöke elvállalja a zsűrizést a döntőben. A hír hallatán egy arab terrorszervezet felveszi a kapcsolatot Omerrel, és megparancsolják neki, hogy a döntőben robbantson fel egy bombát a színpadon. Persze ehhez a férfinak el kellene jutnia a döntőig…

A sötét tónusoktól sem mentes komédia kreditlistája bővelkedik a hírességekben. Kisebb – nagyobb szerepekben feltűnik a színen Dennis Quaid, Willem Dafoe, Chris Klein illetve Carmen Electra. Az 5.1 es magyar szinkronnal nézhető film rizikós szatíra, amely amellett, hogy nagyon mulatságos, jó pár egóba vágó riposztot ad politikusnak, tévésnek és nézőnek egyaránt.

DVD infók:

Rendező:
Paul Weitz

Főszereplők:
Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe, Jennifer Coolidge, Sam Golzari, Marcia Gay Harden

Eredeti cím: American Dreamz


Típus: Szinkronizált

A film hivatalos weboldala »


Forrás: InterCom

Exit mobile version