3 fesztiváltipp a borok szerelmeseinek

nlc | 2007. Április 18.
Stájerország a sütõtöktõl az alpesi ökrök ízletes húsán át egészen az almáig számtalan kulináris ínyencséget tartogat számunkra: mi a közelgõ idõszak borfesztiváljait gyûjtöttük neked csokorba – már most írd be õket a naptáradba!





Stájerország – Ausztria zöld szíve

 

Északon hegyek és alpesi rétek határozzák meg Stájerország képét – a csaknem 3000 méter magas Dachstein, a további 800 kétezres hegycsúcs, a 3500 alpesi rét, a 7 természetvédelmi park és az egy nemzeti park feledhetetlen élményeket kínál a túrázóknak és a kerékpárosoknak egyaránt.

Délen ezzel szemben a tartomány első számú wellnessoázisa, a Hundertwasser alkotta Bad Blumau termálfürdő körül található 7 további fürdő kínál kényeztető felüdülést.

A tartományi fővárosban, Európa 2003-as kulturális fővárosában, Grazban  lüktető városi élet és magával ragadó élmények várják az UNESCO-világörökséghez tartozó középkori óvárosba látogatókat. A Művészetek Háza és a Mura-sziget a középkori emlékekkel oly vonzó összhangot alkotó modernizmust képviseli.

Keleten a kastélyok túraútvonala és az almáskertek várják a kikapcsolódni vágyókat, míg nyugaton a jól ismert tökmagolaj, Stájerország „zöld aranya”, valamint a világhírű lipicai ménesek szülőhelye csábít felüdülésre. A tartomány déli csücskében a sok napsütésnek köszönhetően nemzetközileg is elismert borokat termelnek. A szőlő és bor tiszteletére rendezett ünnepek sorában idén két új borfesztivál is helyet kapott.
 

 





Vinalia Graz: a stájer vincellérek borfesztiválja


Május 25-től 27-ig minden borkedvelőnek lehetősége nyílik, hogy átfogó képet alkosson a stájer vincellérek aktuális borkínálatáról. Több mint 50 stájer borász állítja ki borait Graz óvárosának több mint 50 éttermében, fogadójában és borozójában. A látogatók egy borászati várostérképpel és a hozzá tartozó kóstolópohárral indulhatnak felfedezőútra a stájer borkínálaton át. A fesztiválon Stájerország valamennyi fontosabb borvidéke képviselteti magát. Az éttermek természetesen megfelelő helyi finomságokkal egészítik ki a borpincék kínálatát.






Üdülési ajánlat: A következő szállodák pünkösd hétvégéjén „két éjszakát fizet, három éjszakát maradhat” ajánlattal várják az üdülővendégeket:
Hotel Gollner, Hotel zum Dom, Hotel Süd, Parkhotel, Schlossberghotel.
További részletek » 

Időpont: 2007. május 25–27., pünkösd
Bővebb információ »






Rozéborok fesztiválja






A Schilcherlandban rendezett 2007-es Nemzetközi Rozéborok Fesztiváljának középpontjában a Nyugat-Stájerországra oly jellemző „Schilcher” bor áll. Ezenkívül Európa hat országának (F, I, E, P, CH és D) legjelentősebb borvidékeiről származó rozéborok is bemutatásra kerülnek.

A Schilcher borút mentén található hat településen 2007. június 15-től 30-ig számtalan rendezvény várja az érdeklődőket a bor, a kulináris élmények, a művészet és a kultúra jegyében. Borászok, szakácsok és művészek gondoskodnak a változatos és érdekes programokról a szakértő közönség, a régió üdülővendégei és a helyi lakosság számára egyaránt.

A kínálat a specifikus, rozéborokat érintő szakmai szimpóziumoktól a kiállításokon, utcai felvonulásokon és borászati filmeken át egészen a klasszikus koncertekig terjed.

Időpont: 2007. június 15-től 30-ig.

Bővebb információ »






A borászok és sörfőzők találkozója


Az első év pozitív visszhangjának köszönhetően idén augusztusban ismét találkozót adnak egymásnak a két italfajta előállítói. A programban szerepel többek között: túrázás a sörfőzdéhez, főzés borral, bor- és sörkóstolások, szemináriumok a bor és a sör témakörében a délstájer „gasztronómiai iskolában”, a „sörök hosszú éjszakája” Gamlitzban és a „sör találkozása a sauvignonnal” Leutschachban.

A rendezvény neve: Borászok és sörfőzők találkozása a délstájer borúton

Időpont: 2007. augusztus 3–12.

Bővebb információ »


Fotó:
Steiermark Tourismus
Exit mobile version