TUNÉZIA – A Kelet kapujában

nlc | 2007. Szeptember 03.
Egy tökéletes nyaralásért nem kell a világ végére utazni, gyerekkel is bátran nekivághatunk a mindössze 2 órányi repülõútnak, mely után Afrika földjén, egy különös világban találhatjuk magunkat.





Tunézia a legismertebb bejárat a keleti világba, itt mindent megtalálunk, amire szükségünk van egy felejthetetlen nyaraláshoz: forró napsütés, zöldeskék tenger, finomhomokos tengerpart. Mindemellett Afrika egyik látnivalókban leggazdagabb országa: háromezer éves történelmének ékes bizonyítékai Hammamet és Sousse medinái, El Jem amfiteátruma vagy a berberek lakta matmatai barlangok.

Tunézia olyan ország, ahová az év minden hónapjában szívesen látogatnak a turisták. Köszönheti ezt kellemes mediterrán éghajlatának, nyugati színvonalú szállodáinak, kristálytiszta tengerének és a tunéziaiak utánozhatatlan vendégszeretetének! A Medina Tours egyhetes (budapesti és debreceni indulással is) és 11-12-15 napos üdülőprogramjaival csábítja tengerparti pihenésre az üdülni vágyókat, a tunéziai kultúra iránt érdeklődők pedig ötvözhetik nyaralásukat számos fakultatív programmal, vagy választhatják kombinált túránkat is, így nyaralásukról nemcsak napbarnítottan és kipihenten, hanem élményekkel gazdagodva térhetnek haza.

DINO CLUB





Medina Tours Utazási Iroda


1061 Budapest, Andrássy út 3.

Tel.: 266-0832, 266-0833


1092 Budapest, Ferenc krt. 7. (Mester utca sarok)

Tel.: 219-5270, 219-5271








Foglalja le nyaralását online rendszerünkön keresztül!

www.medina.hu

www.dinoclub.hu





 

A családdal utazó nyaralók számára nyújt kiváló szolgáltatást a Medina Tours DINO CLUB-ja. A jól felszerelt gyermekbarát szállodák csodás tengerparti környezetben találhatók, és teljes mértékben kielégítik a gyermekes családok igényeit. Tunéziával kapcsolatban sokszor felmerül a kérdés, vajon tiszta, ápolt környezettel találkozunk? A DINO CLUB hotelekben nem kell tartanunk a higiénia hiányától, így kisgyerekekkel is bátran nekivághatunk a tunéziai nyaralásnak. A családi üdülés kényelmét családi szobák, nagy kertek, játszóterek, gyermekmedencék és homokos strandok biztosítják, és gyermekkedvezmények teszik még vonzóbbá.


ŐSZI ÁRZUHANÁS! Tunézia most féláron!



• DINO CLUB El Mouradi Skanes Beach****
All inclusive már 89 900 Ft/főtől

• DINO CLUB Chiraz Hotel***
All inclusive már 57 450 Ft/főtől




A DINO CLUB szállodáiban júniustól októberig magyar animátorok várják ingyenes szórakoztató programokkal a gyermekes családokat és az aktív, mozgalmas kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szülők nyugodtan pihenhetnek, amíg a gyerekek a miniclubban izgalmas játékokon vehetnek részt, de gondoltunk a tinikre és a felnőttekre is: nekik sport- és vetélkedőprogramokat, valamint esténként színvonalas show-műsorokat szervezünk.

A DINO CLUB-ban nyaraló családok már a repülőtéren érezhetik a Medina Tours kitüntetett figyelmét: a felnőtteknek útikönyvet ajándékozunk, a gyermekekre pedig egy igazi Dino-meglepetés vár!












 


 


 













 


 


Városról városra…

TUNISZ-ba látogató turista számára a fallal körülvett óváros, a Medina nyújtja a legtöbb látványosságot. Az apró tereken titokzatos törökfürdők, mecsetek, a karcsú minaretekből pedig müezzin éneke hívja imára a híveket.




Már messziről illatozik a parfümkészítők utcája, hamisítatlan keleti hangulat keríti hatalmába itt az embert. Látogassanak el a híres Bardo Múzeumba, amely a világ egyik legszebb mozaikgyűjteményét őrzi. De körözhetnek az Aziuna mecset vagy a Tourbet I-Bey hercegi mauzóleum körül, vagy megnézhetik, hogyan keveredik a gótikus és a bizánci stílus a Szent Vincent de Paul-katedrális épületelemeiben.
A tunisziak Szentendréjének is szokás nevezni a jellegzetes mediterrán kisvárost, SIDI BOU SAID-ot, melyet macskaköves utcái és egységesen kékre festett ablakai tesznek lenyűgözővé. Innen kényelmesen átjuthatunk KARTHÁGÓ-ba, ahol a rómaiak által leigázott város romjaiban gyönyörködhetünk.






MONASTIR városa a tunéziai emberek számára különleges jelentőséggel bír: legnagyobb történelmi személyiségük, Habib Bourguiba mauzóleuma és egykori rezidenciája is Monastirban található. SOUSSE a „Sahel gyöngyszeme”, Tunézia harmadik legnagyobb városa. Városképe igazán sokszínű, sok nép építészeti stílusa keveredik benne, melyek kézjegyét többek között a Medina (óváros), a ribat (erőd) és a souk (bazár) is magán viseli.





HAMMAMET „Tunézia Saint-Tropez-ja”, akinek az üdülésből minden kell, annak érdemes a napsütötte Cap Bon-félsziget déli részén szállást foglalnia. Szűk sikátorai és mecsetei teszik jellegzetessé, zegzugos Medinájának és pezsgő éjszakai életének köszönheti egyre növekvő turistaforgalmát. EL JEM városa „őrzi” a máig fennmaradt egyik legnagyobb római kori amfiteátrumot, KAIROUAN – melyet a világ negyedik szent városaként tartanak számon – vonzereje pedig a Borbély mecsetben és a híres kézi szövésű szőnyegekben rejlik. A Csillagok háborúja rajongóinak igazi csemege a Szahara szélén fekvő kis falucska, MATMATA, amely a hollywoodi szuperprodukció egyik helyszíne volt. A troglodyták földje valódi holdbéli táj, a berberek földbe vájt barlanglakásai szédítik a turistákat. A „Földközi-tenger Tahitijének” is nevezett DJERBA-sziget a Dél minden varázsát magába szippantja, kristálytiszta tengerpartja, európai színvonalú szállodái és a bazárok misztikus hangulata csalogatja ide a turistákat. Tunéziában az ember könnyen azon kapja magát, hogy kézi készítésű szőnyegre, faragott tevére vagy parfümre alkudozik. A sziget legfőbb látnivalója a 2,5 ezer éves zsinagóga, amely a világ talán legősibb tóratekercsét őrzi.











Ha Önt is rabul ejtette ez a varázslatos ország, keresse fel irodáinkat, a Medina Tours partnerirodákat, vagy látogasson el weboldalunkra – www.medina.hu vagy www.dinoclub.hu –, ahol mindig aktuális akcióinkkal várjuk, és itt már online is lefoglalhatja nyaralását!



Exit mobile version