Ingyenes múzeumi buszjárat Bécsben

nlc | 2007. Szeptember 11.
Mától ingyenes buszjárat szállítja a látogatókat az Essl Múzeumba Bécsbõl. A tulajdonos gyûjtõházaspár ezzel a lépéssel szeretné népszerûbbé tenni intézményét a külföldi turisták körében.

Míg a bécsi múzeumokba jegyet váltók 80%-a külföldről érkezik, addig a klosterneuburgi Essl Museumban, a kortárs nemzetközi művészet egyik fellegvárában ez az arány mindössze 20 százalék. A külföldi látogatóik számának gyarapítására a gyűjtőházaspár, Agnes és Karlheinz Essl szeptember 11-től ingyenes buszjáratot indított a múzeumba.







A színéről már messziről felismerhető busz Bécs 1. kerületéből, az Operngasse-ból indul, és 25 perc alatt ér Klosterneuburgba, a múzeumhoz. A látogatók már a buszon megvehetik belépőjegyüket (7 euró), és ezzel egyben jogosulttá válnak az ingyenes oda-vissza utazásra.

A jármű oldalán Maria Lassnig „Éjjel, amikor az egerek kiáltanak“ című műve látható, amivel a gyűjtőházaspár az osztrák művészet iránti elkötelezettségét akarta kifejezni.

Az Essl Múzeumban szeptember 21-től egyébként a felkapott fiatal német művész, Jonathan Meese „Atlantis kisasszony“ című tárlata látható, amely fakunyhóival, szobraival és festményeivel az aranyásók elhagyatott városává változtatja a múzeum Nagytermét.
Exit mobile version