Diótörõ és Egérkirály

nlc | 2007. December 04.
Karácsony éjjelén sok furcsaság történhet, így az sem meglepõ, ha a játékok megelevenednek. A Diótörõ és Egérkirály címû musical egy mesebeli zenés történet mindenkinek, aki szereti a szép történeteket, szereti a csodákat!





Karácsony éjjelén sok furcsaság történhet, így az sem meglepő, hogy a játékok megelevenednek, és a fából készült Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és egérserege ellen, akik elvesztették az emberek szeretetét. Diótörő azonban nem volt mindig fából, hiszen ő csak az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott diótörő fabábbá, így aztán Diótörő már fából faragott konyhai segédeszközként került Marika kezébe. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét emberré változtatja őt. Mert a szeretet a legfontosabb dolog a világon! Minden eszközzel meg kell küzdenünk érte! Valóban minden eszközzel? A dagadt egérkirály és gonosz anyja szerint: igen! Pirella – a vad denevérlány – szerint: igen! Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe. És átváltoztatja és visszaváltoztatja és megmenti és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Valóságot álmodik a szeretetről.

A történet nagybácsija, Drosselmeier édesapja: Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Hoffman német író, mesélő. De előtte foglalkozott zenével, festészettel is. Sőt, jogi tanulmányokat is folytatott. Dolgozott hivatalnokként. Karmesterként. Volt zeneigazgató. A zenélést váltotta fel életében az írás, de majdnem minden írásában megtalálható a zenélés. Fantasztikus novellákat kezdett írni. Történetei a fantázia világba vezetnek el bennünket. Több más művészt, zeneszerzőt megihletett munkássága, például Offenbach: Hoffmann meséi, Csajkovszkij: Diótörő, Delibes: Coppélia, vagy legutóbb, Szomor György: Diótörő és Egérkirály. A csoda és a misztikum nem hagyja nyugodni hőseit, s valószínűleg magát Hoffmannt sem. Nyughatatlan, „delejező” ember volt, olyan nagy tudással és széles látókörrel, mint a tenger.






Történeteiben legtöbbször keveredik a valóság és a képzelet. Hősei átlátnak egy másik világba, s ez vagy megijeszti, vagy éppen örömmel és rendkívüli képességekkel tölti el őket. Hoffmannt nevezhetnénk az első fantasztikus írónak.
A Vörösmarty Színház és a West End Színház közös előadását idén karácsonykor ismét láthatja a nagyközönség. Kedves történet, remek zene, látványos díszletek és jelmezek, rengeteg szereplő…






Előadások:
2007. december 22. Szombathely
2007. december 26. Budapest
2007. december 29. Győr
2008. január 5. Debrecen


Bővebb információ »
Exit mobile version