Nemzetek karácsonya

nlc | 2007. December 04.
A Budavári Labirintus december 8-án egész napos programsorozattal lepi meg látogatóit. Lesz szerelemlabirintus, kézmûves-foglalkozás gyerekeknek, mesefilmvetítés, jósda, nosztalgiamozi, nemzeti étel-ital kóstoló, sõt még rockkoncert is.

A labirintus titokzatos termeiben egy új, a mai élő kultúrát befogadó és támogató rendezvénysorozat indul. A programsorozat első állomása egy egész napos karácsonyváró program, amelyet a Budavári Labirintus a Cseh Centrummal, a Lengyel Intézettel, az Orosz Kulturális Központtal és a Szlovák Intézettel, valamint a Szabad Eklektikus Műhellyel együttműködésben valósít meg. Az összefogás célja, hogy minél jobban megismerjük egymás hagyományait, kultúráját, s az idelátogató gyerekek és felnőttek egyre szélesebb kitekintéssel rendelkezzenek környező világunkra.


Programok a kicsiknek

A karácsony köszöntése a 10 órakor kezdődő „Nemzetek karácsonya” egész napos gyerekprogrammal indul, ahol cseh, lengyel, orosz és szlovák kézműves-foglalkozások, mesefilmvetítések (Kisvakond, Lolka és Bolka, No, megállj csak! – DVD-n, super 8-on, diafilmen), nemzeti karácsonyfák várják a termekben a kicsiket, akik az egyes nemzeti színtereken mesemondókat is hallgathatnak, s ott helyben maguk illusztrálhatják a mesét. De kipróbálhatják bátorságukat a bátorságlabirintusban, ügyességüket a zsinór- és ugrólabirintusban és a csengőcsapdában is. A gyerekprogramot 17 órakor a szlovákiai SEXIT együttes gyerekkoncertje zárja.







Programok felnőtteknek

19 órától indul a felnőtteknek szóló program, a „Végtelen estek a Labirintusban”, ahol a kortárs szlovákiai magyar irodalom két jelentős alakjával: Bettes István költővel és Hajdu István íróval beszélget Görög Mária és Krausz Tivadar, műveikből Farkas Zoltán színművész olvas fel. (Bettes Istvánnak a héten jelenik meg életműkötete a Kalligram Kiadónál: Égtengerúsztató, Harminc év versei, 1977–2007 címmel.)

A szerelemlabirintus, a grafológiai gyorselemzés, a jósda, a nosztalgiamozi, a nemzeti étel-ital kóstoló ugyanúgy részei a programnak, mint az esti SEXIT-koncert, amely igazi rockcsemegének ígérkezik.

Ettől kezdve a „Végtelen estek” minden hónap második szombatján elfoglalja a Budavári Labirintus összes termét és folyosóját, ahol beszélgetések, kiállítások, filmvetítések és az aktuális témához kapcsolódó művészi produkciók várják az esti és éjszakai labirintusjárókat.
A Budavári Labirintus ezzel a programsorozattal is új vállalt szerepének – kortárs kulturális központként való megjelenésének – erősítésére törekszik.

További információk »
Exit mobile version