Hungaria Pezsgõpincészet

nlc | 2007. December 10.
Ha Magyarország legismertebb pezsgõit kellene felsorolni, a fogyasztó egészen bizonyos, hogy valahol az elején a kék címkés Hungaria Extra Dry pezsgõt említené.




A budafoki pezsgőpincészetben csak palackban erjesztett és érlelt, kiemelkedő minőségű pezsgő készül. A pincemesterek hozzáértésének köszönhetően az ínyencek és szakemberek által oly nagyra tartott száraz ízvilágot a Hungaria Pezsgőpincészet az Extra Dry és Grande Cuvée Brut fajtáival tökéletesen biztosítja. A pezsgők választékát az elegáns színű, félszáraz Rosé és a száraz Villányi Grande Cuvée Rouge teszi teljessé.

A Hungaria pezsgők alapborai az Etyek-Budai borvidékről származó friss, üde, markánsabb savtartalommal rendelkező szőlőfajták alapboraiból erjesztik az igen munkaigényes Méthode Transvasée eljárásra alapozva. A pezsgők két-három hónapig Magnum palackokban erjednek, majd 9-18 hónapon át seprőn érlelődnek. A pezsgőkre jellemző másodlagos erjesztés során kialakuló autolizált ízek teszik a Hungaria-t a gasztronómia vezető pezsgőmárkájává.






A palackban erjesztett pezsgők kínálatában mindez garantálja a Hungaria Pezsgőpincészet piacvezető szerepét, amelyet kimagasló minőségének köszönhetően a világ számos országában, hazai és nemzetközi borversenyeken számtalan díjjal ismernek el.












 


 



Ünnepi játék!
Ismerje meg jobban a Hungaria pezsgők világát, játsszon a www.hungaria.cc  weboldalán és nyerjen egy karton Hungaria válogatást!


Exit mobile version